A Mi Hazánk tagjai ideiglenesen visszaállították a régi rendet az Árpád híd metróállomásnál

11:13 | 2020 02. 05.

Kategóriák: Közélet

“Göncz Árpád a kommunista rezsimben a besúgói hálózat részeként patkány fedőnév alatt jelentett, 1945-ben a Vörös Hadsereg oldalán fogott fegyvert, a rendszerváltás után pedig már köztársasági elnökként gáncsolta el azt a törvényjavaslatot, amely jogalapot szolgáltatott volna a kommunista bűnösök elszámoltatására”, ezért a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem méltó arra, hogy a honfoglaló Árpád vezér helyét átvegye a budapesti közterületen.

Mivel néhány napja az Árpád híd metrómegálló Göncz Árpád városközpont lett, a Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke, Lantos János, és a Mi Hazánk Ifjainak budapesti elnöke, Vékony Csongor Levente a helyszínen sajtótájékoztatót tartott.

Az elemi.hu portál beszámolója szerint “mindketten hangsúlyozták, hogy Göncz Árpád nem méltó arra, hogy közterületet nevezzenek el róla. Lantos felsorolta a korábbi köztársasági elnök három különböző történelmi korszakban elkövetett árulását is”.

A fiatal politikusok a sajtóeseményen ideiglenesen viszaállították a napokkal ezelőtti, eredeti állapotot, hiszen az új felirat első felét lematricázták. Az akció közben leszögezték, hogy Árpád vezér védelmében is állították vissza az eredeti állapotokat.

Az eseményen részt vett Nagy Zsolt is, a Mi Hazánk angyalföldi képviselőjelöltje is, aki időközi választáson indul március 1-én, és elsőként adta le az induláshoz szükséges megfelelő számú ajánlást.

(elemi.hu nyomán)

Címkék: , ,