Mozi és tetőkert is lesz az Óbudán épülő bevásárlóközpontban

10:04 | 2018 05. 10.

Kategóriák: Közélet

Új bevásárlóközpontot épül Óbudán a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél – írja az MTI. Az 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű, 170 üzletnek helyet adó plázát a tervek szerint 2021 végén nyitják meg.

Az új bevásárlóközpontot a német ECE vállalat építi, a cég 200 millió eurós beruházási költséggel számol. Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője a beruházást bejelentő szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a Szentendrei úti bevásárlóközpont megépítését már a gazdasági válság előtt is tervezte a cég, de családi vállalkozásként a társaság óvatos az új fejlesztésekkel. Most látják idejét a befektetésnek, mert Magyarországon javulnak a gazdasági mutatók, nő a GDP, a fogyasztás és csökken munkanélküliség.

Az üzletközpont még 2013-ban felmentést kapott a plázastop alól, más engedélyekkel együtt ezt is frissíteni kell. A tervek szerint az idei engedélyeztetések után

2019-BEN MEGKEZDŐDHET AZ ÉPÍTKEZÉS, AMIT 2021-BEN FEJEZNEK BE.

A bevásárlóközpontban három szinten kapnak majd helyet az üzletek, éttermek, kialakítanak 1800 parkolóhelyet, lesz 4D technológiával működő mozi és tetőkert is.

Az ECE tájékoztatása szerint az anyavállalatot 1965-ben alapította Werner Otto, a csomagküldés úttörője. Mintegy 200 bevásárlóközpontot üzemeltetnek 12 országban. A magyarországi leányvállalat 1996-os megalapítása óta az ECE partnereivel közösen több mint 600 millió eurót fektetett be az országban. A társaság jelenleg öt bevásárlóközpontot üzemeltet Magyarországon, Budapesten, Pécsen, Győrben és Szegeden az Árkádokat, valamint Debrecenben a Fórumot.

(MTI, INDEX)

Címkék: , , ,