Novemberben ismét lehet pályázni háztartási nagygépek cseréjére

18:02 | 2018 11. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Újraindul az Otthon melege program novemberben, hétfőtől lehet pályázni hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére.

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, november 5. és 19. között lehet benyújtani. Először az észak-alföldi régióból, majd a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a nyugat-dunántúli, a dél-dunántúli, a közép-dunántúli, végül a közép-magyarországi régióból adhatók be a jelentkezések, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül.

A program során korszerű, energiatakarékos háztartási nagygépeket lehet beszerezni, az új kiírással a kormány összesen kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb 25 ezer forint az A+ kategóriájú, 40 ezer forint az A++ kategóriájú, illetve 45 ezer forint az A+++ kategóriájú készülékek esetében.

A kiírásra magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. Személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás.

Benyújtási időszakok a térségben:

  • Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém) 2018. november 16. 10.00-14.00
  • Közép-Magyarország (Pest, Budapest főváros) 2018. november 19. 10.00-14.00

A pályázati kiírás és az útmutató a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon érhető el.

(MTI nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,