A pilisszentiváni Jókenyér a Forbes februári számában

22:10 | 2018 02. 05.

Kategóriák: Közélet

Pékek, akik sikerre vitték azt, hogy nem álltak be a mainstreambe. Az elveikből nem engednek, és több munkával ugyan, de így is pénzt keresnek. Csak mellette még jót is adnak. 12 oldalon többek között erről lehet olvasni a Forbes  legfrissebb lapszámában. Az összeállításban pedig helyet kapott a pilisszentiváni Jókenyér is.

A Jókenyér pilisszentiváni bázisáról jó volt eljönni. Nem azért, mert rosszul éreztem volna magam, éppen ellenkezőleg. A visszafelé úton végig az járt a fejemben, hogy a Forbes-nál épp az ilyen sztorikat keressük, ezek azok az emberek, akik jobb hellyé teszik az országot. Ludwig Klárát minden pénteken hajnali négykor ébresztette a nagymamája –

egy sváb családban nem viccelnek, ha kenyérsütésről van szó.

A fiatal lány péknek tanult, több évet eltöltött Németországban, ahol megismerkedett a magvas kenyerekkel. Hazajött, szó szerint a saját kezével kiásta az első pékségük alapjait. Elkezdtek sütni, napi tíz kenyérrel kezdték, és ma is itt tartanak. Tonnában. A mai, hipermodern üzemben rend és tisztaság uralkodik, a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően bármelyik munkafolyamatba betekinthetünk. A titok az, hogy semmit nem nyúltak a hagyományos receptekhez, csak természetes rozskovász használnak és megadják a kenyérnek a szükséges időt. Az üzemben nem betanított munkásokat alkalmaznak, hanem olyan kollégákat, akik értik az egész folyamatot az elejétől a végéig.

Ja, és 24 éve üzemelnek ugyanazzal az adószámmal.

A teljes riport a februári Forbes-ban olvasható!

(Forbes.hu)

Címkék: , ,