Segélyhívó készülékeket kaptak az idős rászorulók Piliscsabán

11:28 | 2017 11. 25.

Kategóriák: Közélet

A piliscsabai székhelyű és alapítású D.A.D.A. Gyermek – és Ifjúságvédelmi Kiemelten Közhasznú Egyesület 2017. évben a Nemzeti Együttműködési Alap, Civil szervezetek működési célú nyertes pályázatának köszönhetően november végén 11 piliscsabai, egészségügyi állapota és szociális helyzete miatt rászoruló, főként egyedülálló időskorú személy otthonába helyeztünk el segélyhívó készülékeket – tájékoztatja portálunkat Simon Gyula, közrendvédelmi tanácsnok, a D.A.D.A. Egyesület főtitkára.

Az időskorúak gondozásához kapcsolódó S.O.S házi segítségnyújtás megvalósítására 750.000 forintot nyertek. Hogy a készülékek a legrászorultabbakhoz kerüljenek, felvették a kapcsolatot Hajzer Fanni kisasszonnyal, aki az idősek nappali ellátásában gondozói feladatokat lát el, és javaslatait figyelembe véve döntöttek a készülékek elhelyezéséről.

A készülékeket, melyek telefonvonaltól függetlenül, URH frekvencián továbbítják a jelzéseket, a rászorulók otthonában helyezték el.

Az idős, beteg ember, ha rosszul van, elesett, vagy csak külső személyek zaklatják, esetleg betörést, besurranást észlel, egy, a nyakában logó távirányító megnyomásával tud azonnali segítséget kérni. Ugyanezt megteheti magáról, a készülékről is.

Hogy a segítség a leghatékonyabb legyen, Papp Zsolt Péter, (aki a D.A.D.A Egyesület elnöke is) mint a B-Angel Biztonsági Szolgálat tulajdonosa, felajánlotta, hogy a B-Angel központjába beérkező jelzéseket 2018. december 31. napjáig a nap 24 órájában díjmentesen távfelügyeli.

„Jómagam, mint az egyesület főtitkára és mint önkormányzati képviselő javasolni fogom, hogy a 2019. évi önkormányzati költségvetésben a rászorulók részére a távfelügyelet további költségét a város, a szociális kiadások terhére vállalja be” – számol be Simon Gyula.

„Minden készülék kihelyezése, a személyes, sokszor szomorú történetek az átadás folyamán, a hála könnyei mély benyomásokat, de ugyanakkor a segítségnyújtás hatalmas örömét is jelentette számunkra. Azon leszünk, hogy a program további készülék kihelyezésekkel folytatódhasson” – tette hozzá az egyesület főtitkára.

(Varkapu.info)

Címkék: , ,