Sertéstelep ellen szerveződik tiltakozás Tinnyén

21:55 | 2018 02. 13.

Kategóriák: Al kiemelt, Fő kiemelt, Közélet

Több tinnyei olvasónk is jelezte, hogy szórólapot kapott egy tiltakozó akcióval kapcsolatban, amely egy tervezett sertéstelep megépítése ellen szerveződik. A felhívás szerint a település szélső lakóházaitól mintegy két kilométerre létesítenének intenzív, nagyüzemi tartású állattartó telepet, amelynek szaga a lakosok egy része szerint nagyon kellemetlen lenne.

“A tervek két, egyenként 800 nm-es hízlaldáról + 650 nm-es nyitott kifutóról, két 130 nm-es trágyatárolóról, 90 nm-es takarmánykeverőről, és kiszolgáló létesítményekről szólnak. Első körben! A terület beépíthetősége ugyanis további bővítésekre ad lehetőséget” – olvasható az aláírás nélküli szórólapon, amely szerint az engedélyezési eljárás ideiglenesen szünetel, mivel a beruházót előzetes hatásvizsgálatra kötelezték.

A felhívásból az is kiderült, hogy a megrendelt és finanszírozott szakértő a bűzhatás tekintetében mindössze legfeljebb 69 méteres távolságot jelölt meg, amelyet a szórólap készítője megkérdőjelez. Azt írja: “aki járt mát hasonló telepek közelében, az tapasztalhatta, hogy ezek az adatok még szélcsend idején sem valóságosak, nemhogy uralkodó széljárás esetén”.

A szórólap végén az ismeretlen terjesztő tiltakozásra szólítja fel Tinnye lakosságát, jelezve, hogy az ütemezés szerint a beruházás még 2018-ban megvalósulhat.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,