Solymári pékség cipója lett 2020 leginnovatívabb kenyere

12:55 | 2020 08. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Ahogy arról hírt adtunk, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón kihirdették a Magyarország cukormentes tortája verseny győztesét, mely hatalmas öröm minden helyi számára, hiszen a megmérettetésen a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom névre keresztelt édessége diadalmaskodott. A sajtótájékoztatón azonban még egy térségi sikerről számoltak be: a solymári Hel Pékség Kft. által készített cipót 2020 leginnovatívabb kenyerének választották.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a találkozón felidézte: a koronavírus-járvány miatt sokáig bizonytalan volt, hogy meg tudják-e rendezni a hagyományos kenyérversenyt, illetve, be tudják-e mutatni a győztes kenyereket. 

A döntőben 15 kenyeret kóstoltak, amelyekből hetet a Szent István-napi kenyér, nyolcat a 2020 leginnovatívabb kenyere versenyre neveztek.

Az idei Szent István-napi kenyér a Balmaz Sütöde Kft. által készített – Fülep Zsolt és Fülep Ádám által bemutatott – Hajdúsági házi kenyér lett. 2020 leginnovatívabb kenyerének pedig a solymári Hel Pékség Kft. – Szász Krisztián és Horváth Zoltán által bemutatott – Rozmaringos burgonyás cipót választották.

(MTI nyomán, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Címkék: ,