Szél Bernadett új választást akar választókerületében

15:39 | 2018 04. 17.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szeretné elérni, hogy ismételjék meg a választást Pest megye 2-es választókerületében, ahol jelöltként indult – olvasható az Index.hu cikkében. A Budakeszi székhelyű, többek között Solymárt, Pilisszentivánt, Tinnyét, Zsámbékot is magába foglaló körzetben Szél 296 szavazattal kapott ki a fideszes Csenger-Zalán Zsolttól (44,14%–43,72% volt a szavazati arány közöttük).

Az LMP-s jelölt a Facebookon jelentette be, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, és új választás kiírását kezdeményezi. „Pest 02-ben a történet folytatódik. Egyrészt törvényben rögzített határidőn túl született eredmény, másrészt az egyes szavazókörökben tapasztaltak miatt számos kifogást nyújtunk be.

“El akarjuk érni, hogy a választási bizottság rendelje el a választás megismétlését. Ha elutasítják, a Kúriáig meg nem állunk.” – olvasható Szél Bernadett Facebook oldalán.

Ennek azért van országos jelentősége, mert a Fidesz–KDNP 133 mandátumot szerzett, így éppen eggyel van meg a kétharmada. Hétfőn a Jobbik miskolci jelöltje, Jakab Péter jelentette be, hogy Miskolc 1-es vk-jában kezdeményezi a választás megismétlését.

(Index.hu)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,