Szombattól újra jár a metró Újpest és a Lehel tér között

17:56 | 2019 03. 28.

Kategóriák: Közélet

2019. március 30-án délután átadják az utazóközönségnek az M3-as metró Újpest-központ és Lehel tér közötti vonalszakaszát, azaz a másfél éves metrópótlás Észak-Pesten véget ér. Az utasoknak a teljesen felújított, korszerű állomások lesznek a legszembetűnőbbek, emellett azonban megújultak a vágányok, az alagút, a biztosítóberendezés, valamint korszerűsítették a vasúti távközlési és a diszpécseri rendszereket is.

A metrópótlás a déli szakaszon folytatódik április 6-tól. Az ezt megelőző egy hétben azonban a teljes vonalon, Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között jár majd a metró. Ezt követően április 6-án, szombaton elkezdődik a déli vonalszakasz felújítása, egyúttal a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti metrópótlás. A felújítással kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a BKK www.bkk.hu/m3felujitas címen elérhető oldalán. A BKK az alábbiakban összefoglalta az ehhez kapcsolódó forgalmi változásokat.

Március 30-tól újra jár a metró Újpest és a Lehel tér között

A metró újraindulásával az észak-pesti felszíni járatok közlekedésében a felújítás előtti forgalmi rend lép ismét életbe. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ köszöni az arra közlekedők és az ott élők türelmét, amit a másfél évig tartó pótlás ideje alatt tanúsítottak. Az M3-as metró északi vonalszakaszán, Újpest-központ és a Lehel tér között március 30-án 13 órától átadják a forgalomnak a teljes vonalfelújításon átesett szakaszt. A délutáni átadásig a metró Kőbánya-Kispest és Lehel tér között jár; Lehel tér és Újpest között metrópótló busz közlekedik.

A metró elindulásával a felszíni járatok közlekedésében a felújítás előtti forgalmi rend lép ismét életbe:

  • A Lehel tér és Újpest között közlekedő pótlóbusz megszűnik, a 12-es villamos újra az Angyalföld kocsiszínig jár.
  • A 34-es és a 106-os busz ismét az Árpád híd M végállomásig közlekedik, korábbi menetrendje szerint.
  • A 30-as buszcsalád járatai a metrópótlás alatti útvonalukat tartják meg, a Verseny utca felé továbbra is csak a 30-as busz jár majd.
  • A 20E buszjárat közlekedése is visszaáll a metrópótlást megelőző rendre, a jövőben a Munkásotthon utca megállóhelyet nem érinti majd a járat.
  • A 15-ös és a 115-ös busz dél felé a Lehel tér csomópontot továbbra is a Bulcsú utca felől közelítik meg, és továbbra is a villamosvégállomás mellett állnak meg.

Április 6-án kezdődik a metrópótlás Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között

Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között 2019. április 6-án kezdődik az M3-as metró pótlása, és azzal párhuzamosan – a zavartalan és gördülékeny metrópótlás támogatása érdekében – megváltozik Dél-Pesten a felszíni közlekedési rend is. Az észak-pesti pótlás befejeződésével a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ most a Dél-Pesten élők és az ott közlekedők türelmét kéri a felújítás idejére.

Ahogy a BKK korábban már közölte, a felújítási ideje alatt a metró egész nap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár majd, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pedig korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált metrópótló buszok közlekednek csúcsidőben 45 másodpercenként indulva. A metrópótló buszok mellett új buszjáratok is segítik majd a közlekedést, amelyek már április 3-án forgalomba állnak, hogy a fővárosban utazók mielőbb kipróbálhassák azokat; emellett a szokásosnál sűrűbben indul majd több, az érintett környéken közlekedő buszjárat, hozzájárulva a metrópótlás gördülékenységéhez.

A felújítással és a metrópótlással kapcsolatban minden fontos információ elérhető a BKK oldalán>>>

(BKK)

Címkék: , , , , ,