TEVÖ: Lesöpörték 2020 ember véleményét a pilisvörösvári sportcsarnok ügyében

08:05 | 2018 01. 18.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

“Lesöpörték 2020 ember véleményét” – állítja a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület hivatalos Facebook oldalán, a keddi rendkívüli képviselőtestületi ülés kapcsán, amelyet Pilisvörösváron a Búcsú térre tervezett sportcsarnok és az ügyében leadott petíció miatt hívtak össze a város vezetői. A képviselők végül úgy döntöttek, hogy legfeljebb 5 millió forintért szakértőt kérnek fel arra, hogy megmondja, a Búcsú tér vagy a Báthory utca lenne a jobb helyszín a létesítménynek.

Minden korábbi hír egy helyen a vörösvári uszoda és a Búcsú térre tervezett sportcsarnok ügyében >>>

A TEVÖ szerint a Pilisvörösvár vezetői az ülésen megkérdőjelezték azt, hogy az aláírók képesek saját ügyeikben felelős döntéseket hozni, kérdéseket feltenni, és a köz ügyeiben tájékozódni. A civil szervezet állítása szerint hangfelvétel alapján idéz is a megbeszélésről, miszerint a képviselők többsége szerint az általuk novemberben megtartott aláírásgyűjtés, amely a Báthory utcát támogatta helyszínként, “nem reprezentatív, 2020 ember véleménye áll szemben 9000 véleményével (kb. 11 000 választópolgár él Vörösváron), illetve nem tudni, hogy az a 9000 ember hogyan vélekedik.” Ezzel kapcsolatban azért fontos megjegyezni, hogy Gromon István polgármester a legutóbbi választást 2 528 szavazattal nyerte meg, az urnákhoz 4762 választó járult, így 6000 emberről 2014-ben sem lehetett tudni, miként gondolkodik. 

Gromon István polgármester szerdán kiadott hivatalos közleményét IDE kattintva olvashatja el az ügyben >>>

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület beszámolója a rendkívüli testületi ülésről változtatás nélkül:

Megszületett a döntés a Búcsú téri aláírásgyűjtés ügyében.

Emlékeztetőül, a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület, a Fidesz – KDNP pilisvörösvári szervezete, a Pilisi Kulturális Örökségünk Védelméért Alapítvány, a Pilisvörösvári Horgász Egyesület és a Szebb Környezetünkért Egyesület arról tájékoztattuk a polgármester Urat, hogy egymással összefogva 2017 novemberében aláírásgyűjtést szerveztünk Pilisvörösváron, melynek tárgya a következő volt: „Támogatom, hogy a sportcsarnok a tervezett uszoda mellett épüljön, és ne a Búcsú téren.” Kértük, hogy a képviselő testület vegye ezt napirendre és döntsön a témában.

A képviselő testület 01.16-án kedden 6/2 arányban úgy határozott, hogy nem támogatja, hogy a sportcsarnok a tervezett uszoda mellé kerüljön. Továbbra is a Búcsú teret tartják arra alkalmasnak. 7/2 arányban megszavazták azt is, hogy szakértőt fognak megbízni – erre 5 millió Ft-ot különítenének el – hogy felelősségteljesen tudjanak dönteni. Szavaztak arról is, hogy ehhez nem szükséges pártatlan igazságügyi szakértő megkeresése.

Nagyon Szomorúak és elkeseredettek vagyunk az ott elhangzottak miatt!

“Nem reprezentatív, 2020 ember véleménye áll szemben 9000 véleményével (kb. 11000 választópolgár él Vörösváron), illetve nem tudni, hogy az a 9000 ember hogyan vélekedik.”

“Nem biztos, hogy ez a 2020 ember korrekt, hiteles tájékoztatást kapott”

“Kísérletet kell tenni, hogy meggyőzhessük azt a 2020 embert, hogy nincs igazuk.”

Ezzel megkérdőjelezték azt,hogy az aláírók képesek saját ügyeikben felelős döntéseket hozni, kérdéseket feltenni és a köz ügyeiben tájékozódni! Lesöpörték 2020 ember véleményét, ahogy ezt már tették 2013-ban is, amikor kb 500 aláírás gyűlt össze.

A testület szerint lényegében, a 2020 aláírás miatt egy bizalmatlansági helyzet alakult ki, ezért szükség van egy szakértői véleményre. 5 évvel ezelőtt, 2013-ban, amikor megszavazták a Búcsú teret a sportcsarnok helyszínéül, akkor nem volt bizalmatlanság, ezért akkor szakértői vélemény nélkül is tudtak dönteni róla.

Most tehát szerintük szakvéleményt kell készíttetni, utána tájékoztatni kell a lakosságot, utána pedig meg kell tudni, hogy hogyan vélekednek az emberek. De emiatt semmi szükség népszavazásra, mert a képviselő testület majd úgyis érzékelni tudja majd a lakosság véleményét.

Hát röviden ennyi!
Félreértés ne essék, a szakértői vélemény kimenetele bármi lehet, még az is, hogy az uszoda mellé javasolja a sportcsarnok megépítését.

A legszomorúbb pedig az volt, hogy ezt az aláírásgyűjtést politikai “hecckampánynak” titulálták egyesek, valamint, ha valaki más véleményen van,azt támadásnak veszik és közellenségként kezelik.

Csak hogy tisztán lásson mindenki mi is volt a célunk.
Szeretnénk hogy a Búcsú tér megmaradjon egy zöld területnek, park és parkoló.
Ha már van egy Sport és Kulturális központnak kijelölt városrész, akkor azt töltsék fel tartalommal. Ne azon legyenek, hogy az oda tervezett funkciókat szétszórják a városban. Konstruktív módon petíciót nyújtottunk be, nem népszavazási kérelmet.
Mert annak az átfutása sokáig tart és költsége van.

A testületi ülésről hanganyag készült, valamint hamarosan a jegyzőkönyv is elérhető lesz.

 

 

Címkék: , , , , , , ,