Új telephelyet hoz létre a fémmegmunkálással foglalkozó vállalat Pátyon

10:25 | 2020 06. 04.

Kategóriák: Közélet

Az Indupro Kft. 830 millió forintot meghaladó beruházását több mint 282 millió forintos állami támogatással valósíthatja meg. A precíziós fémmegmunkálással foglalkozó vállalat Pátyon új telephelyet és gyártócsarnokot hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatóján.

A miniszter emlékeztetett, hogy a kormány 50 milliárd forintos kerettel indította el a versenyképesség-növelő támogatási programot, majd ezt az összeget megduplázta, hétfőn pedig döntött újabb 50 milliárd forint biztosításáról, tehát összesen 150 milliárd forint áll rendelkezésre.

Csenger-Zalán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány időben lépett, és olyan programokkal támogatja a vállalkozásokat, amelyek nemcsak a gazdaság gyors újraindítását és a munkahelyek megőrzését biztosítják, hanem azt is, hogy magasabb technológiai szinten indulhasson újra a termelés. Ez abban is segít, hogy az innovatív cégek az európai versenyben is helyt tudjanak állni – mutatott rá.

Az INDUPRO Kft. Magyarország első lézeres technológiákra specializálódott bérmunka központja, ahol egyedülálló gépparkja révén a legkifinomultabb lézeres bérmunkaigényeket is ki tudja elégíteni, legyen szó akár lézeres vágásról, lézeres hegesztésről, lézeres fúrásról vagy autóipari sorozatgyártásról

(MTI)

 

Címkék: , ,