Utastájékoztatás nélkül várták az utasok, hogy elinduljon a vonat Esztergom irányába – de hiába

21:25 | 2017 11. 06.

Kategóriák: Közélet

Már 35 perce semmiféle tájékoztatást nem kapott az a több száz utazó, aki hétfő este 6-kor Esztergom irányába szeretett volna eljutni – jelentette az MNO munkatársa a Nyugati pályaudvarról.

Amikor negyven perccel a tervezett indulás után egy utas felhívta az információt, azt a tájékoztatást kapta, hogy el sem indul a szerelvény. Az ügyfélszolgálat munkatársa kérdésünkre közölte: a 18 órakor induló vonatnál műszaki probléma lépett fel. Egy hibás szerelvény miatt a másik három ki van zárva a Nyugatiban, amíg ezt a hibás szerelvényt nem tudják elvontatni, nem tudnak bizonytalan ideig vonatot indítani Esztergom felé.

Hivatalos értesítés viszont nem történt, a MÁV-Start Zrt. honlapján sem volt nyoma a közlekedési fennakadásnak, és a vonatvezető sem tájékoztatta az utazókat arról, mi a késés oka.

Háromnegyed óra múlva mondták be a hangosbemondóban, hogy nem tudott bejönni két szerelvény, ezért nem tud indulni a vonat. A többi járat viszont gond nélkül közlekedett, ami a várakozók számára érthetetlen volt.

Járatkimaradások a Budapest-Esztergom vasútvonalon

Az MNO elküldte kérdéseit a MÁV-nak, amint reagálnak, közölik válaszukat. A cikk megjelenését követően  a portál munkatársa arról tájékoztatotta az MNO-t, hogy hetven perces csúszással elindult a szerelvény egy másik vágányról. Az elmúlt másfél órában egy hibás szerelvény miatt két járat maradt ki.

(MNO)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,