Változások a pilisvörösvári postán

08:04 | 2020 03. 23.

Kategóriák: Közélet

Ha a Pilisvörösvár, Fő út 64. postahelyre egynél több ügyfél érkezik, akkor a többiek kérjük, az épületen kívül, a szabadban álljanak sorba, 1-1 méter távolságot hagyva egymás között – tájékoztat a Vörösvári Hírek.

A sorszámkiosztás szünetel.

Jelenleg érvényes nyitvatartási idő:

  • H 8:00-18:00,
  • K 8:00-17:00,
  • Sz 8:00-20:00,
  • Cs 8:00-17:00,
  • P 8:00-16:00,
  • Szo 8:00-12:00

Az idősek, krónikus betegséggel küzdők egyáltalán ne menjenek postára. A polgármesteri levélben jelzett elérhetőségeken keresztül vegyék igénybe kollégák segítségét.

A fiatalabbak is kerüljék a személyes postai ügyintézést, válasszák az elektronikus módszereket. Csekkbefizetés helyett használják a banki átutalást, perceken belül átér a pénz. Amennyiben a kapott csekken QR kód található, akkor mobiltelefonnal kell beolvasni a jelet, így átirányításra kerülnek a fizetési rendszerbe, ahol Simple Pay fiókon keresztül vagy a saját bankszámlán keresztül ki tudják egyenlíteni a közüzemi díjakat.

Ha mégis szükséges, minden postai ügyet érdemes egyetlen alkalommal rendezni a befizetnivalók összegyűjtésével. Szerezzenek be felbélyegzett vagy postakész borítékokat, így a későbbiekben a levelek feladására a kihelyezett postaládák is használhatóak:

  • Ligeten, a Kisfaludy út- Tavasz utca kereszteződésénél
  • Fő úton az orvosi rendelő előtt
  • Bányatelepen, a Bányató utcában a tavak felé, a takarmánybolt előtt
  • Vásár téren az iskolával szemben a kápolna előtt

A kézbesítővel való személyes találkozás esetén, pl. ha alá kell írni a tértivevényes küldemény átvételét, a címzetteknek célszerű kesztyűt húzniuk és saját golyóstollat használniuk. PDA aláírási lehetőség is van a kézbesítőknél, ehhez – akinek van – saját PDA-toll használható. A kézbesítők rendszeresen fertőtlenítik a PDA-t. A kézbesítők kaptak maszkot.

A karanténban lévő címzetteknek gondoskodniuk kell meghatalmazottról vagy más, helyettes átvételre jogosult személyről, aki a ház kapujában vagy a lakás ajtaja előtt a küldeményt át tudja venni, mivel a postai kézbesítő nem léphet be a karantén alá vont címhely területére, és nem érintkezhet karantén alá vont személlyel. Pilisvörösváron jelenleg nincs tudomásunk hatósági karanténban lévő személyről.

Az egyetemes postai szolgáltatásokat a Magyar Posta Zrt. változatlanul biztosítja: a hivatalos iratok, a 2 kilogramm alatti postai küldemények, a 20 kilogramm alatti csomagok, valamint a vakok írását tartalmazó küldemények felvétele és kézbesítése munkanapokon (ők jellemzően meghatalmazottal intézik ügyeiket) , illetve az ajánlott levél, a tértivevény, illetve értéknyilvánítás-szolgáltatás (ez csomagfeladás esetén fordul elő).

A nemzetközi postaforgalomban fennakadásokra kell számítani, mert a légi közlekedés ritkult, járatok esnek ki, egyes országokba a küldemények csak lassan jutnak el, de valahova egyáltalán nem (pl. Ausztria, Szlovákia, teljes lista itt).

Csomagküldés vagy online rendelés előtt a fogyasztók tájékozódjanak a választott szolgáltatónál az aktuális feltételekről, a csomagforgalom ugyanis jellemzően nem az egyetemes szolgáltatásban, hanem piaci alapú szolgáltatásokon keresztül zajlik, utóbbiak pedig szolgáltatásaik működéséről, azok esetleges korlátozásáról, felfüggesztéséről a hatályos jogszabályi keretek között szabadon dönthetnek.

A leterheltség miatt előfordulhatnak hosszabb átfutási idők. Olyan webáruházból érdemes rendelni, ahol ügyelnek a fertőtlenítésre, és a várható szállítási időről is adnak információt. Ha lehetséges, a fogyasztók válasszák a nyomon követhető szállítási módot, így figyelemmel kísérhetik a rendelésük érkezését mind a csomagküldő cég, mind sok esetben a webáruház oldalán.

 

Címkék: , ,