Változik a szüreti felvonulás útvonala, kisebb lezárások Vörösváron

14:28 | 2018 09. 28.

Kategóriák: Közélet

A hagyományoknak megfelelően, szeptember utolsó szombatján rendezik meg a szüreti felvonulást Pilisvörösváron, ezúttal rövidített útvonalon – olvasható Pilisvörösvár honlapján

Fél kilóméterrel rövidebb az út

A gyülekezés a megszokott helyen, vagyis a Búcsú téren lesz, de az idei évben a menetben gyalogoló kisgyermekekre és az idősebbekre való tekintettel a régi útvonalhoz képest mintegy fél km-rel lesz rövidebb a megtett út.

A Búcsú tértől a Hősök teréig a megszokott útvonalon halad majd a menet, de onnan nem a 10-es úton átkelve halad tovább, hanem visszafordul, és az Iskola utcában halad a Betelepülés tere (Templom tér) felé, majd onnan tovább a Fő utcáig, s a Művészetek Házánál átkelve halad tovább a Szabadság utcán és a Major utcán, majd végül a Petőfi Sándor utcába fordulva jut el a Gimnázium udvarára, ahol kezdetét veszi a szüreti mulatság.

Idén már nem a 10-es úton halad a felvonulás

Kisebb lezárások várhatók

A felvonulás miatt szeptember 29-én, szombaton a Major utcát, valamint a Petőfi Sándor utcában a gimnázium kerítése melletti parkolókat péntek délutántól szombat estig az önkormányzat lezárja, hogy helyet biztosítson a másnap vonuló traktorok és lovaskocsik számára. A Petőfi Sándor utcai parkolók lezárására azért van szükség, mert a szüreti menetben haladó járművek a gimnáziumhoz érve nem hajthatnak be a gimnázium udvarára.

Szombaton délután a Búcsú térről induló menet miatt kisebb-nagyobb közlekedési fennakadás várható a városnak a menet által érintett részein a több mint egy órás felvonulás időtartama alatt. Kérjük, hogy a járművel közlekedők ezt vegyék figyelembe.

A menet útvonala tehát: Búcsú tér (indulás) – Dózsa György utca – Hősök tere – Iskola utca – Fő utca – Szabadság utca – Major utca – Petőfi Sándor utca – Gimnázium (Zeneiskola) udvara, hátsó kapu (érkezés).

Az önkormányzat és a német nemzetiségi önkormányzat az alábbi néhány szabály betartását kéri a felvonuláson résztvevőktől:

  • Ahhoz, hogy a felvonulás szép, rendezett és mindenki számára élményt nyújtó esemény legyen, kérik, hogy akinek van hagyományos vörösvári népviselete (sváb ruhája), az ezt vegye fel, emelje ezzel is az ünnep fényét.
  • Kérik továbbá, hogy a népviseletbe öltözött óvodai és iskolai csoportok, valamint az egyenruhát viselő egyesületek tagjai közé ne ékelődjenek be civil ruhás kívülállók, hogy így szebb legyen a menet látványa.
  • További kérés, hogy aki csak kíséri a menetet, de nem akar beállni, az ne közvetlenül a vonulók mellett, hanem a járdán haladjon, hogy ne takarja el a menetoszlopot.

A SZÜRETI MULATSÁG RÉSZLETES PROGRAMJA ITT>>>

Címkék: , , ,