Villámárvizekre figyelmeztetnek Piliscsabán

21:38 | 2018 03. 06.

Kategóriák: Közélet

Piliscsaba polgármestere, Farkas András a Facebookon hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a hirtelen hóolvadások következtében villámárvizek kialakulására kell számítani a településen. A Piliscsabai Polgárőrség és a Tűzoltóság is fokozott készültségben van. A város első emberének írását alább közöljük.

Tisztelt Piliscsabai Lakosok!

A településünket körülvevő hegyekben a magasabban fekvő területeken 40-50 cm-es hó található. A következő napok gyors felmelegedése következtében hirtelen hóolvadásra, ebből következően pedig villámárvizek kialakulására számíthatunk. Elsősorban településünk déli részén, a Budai hegyekből és a Nagy-Szénás felől várható nagyobb mennyiségű víz. A Nagy-Kopasz hegy északi oldalával néz a településre, illetve lankásabb, ezért ebből az irányból egyenletesebb olvadás várható.

A Piliscsabai Polgárőrség és a Tűzoltóság fokozott készültségbe helyezte állományát. Az önkormányzat és a városüzemeltetés a kormányhivatallal és helyi vállalkozókkal együttműködésben felkészült az esetleges katasztrófahelyzetre.

Kérem, hogy Önök is fordítsanak kiemelt figyelmet az árkok illetve az átereszek tisztántartására és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az esetleges villámárvíz ne okozzon kárt ingatlanjaikon.

Köszönettel:
Farkas András polgármester
(A mellékelt kép tavaly februárban készült Piliscsabán)

Címkék: , , ,