Volánbusz: fokozatosan áll vissza az első ajtós felszállási rend

11:15 | 2020 05. 19.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A Volánbusz Budapestet és Pest megyét nem érintő helyi és helyközi járatain május 11. óta újra lehet menetjegyet vásárolni az autóbusz-vezetőktől, és fokozatosan, legkésőbb május 20-tól már Pest megyében is minden járaton – a Budapestet érintőkön is – visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend.

Ennek ellenére továbbra is folyamatosan bővül a Közlekedési Mobiljegy applikációt használók köre. Az alkalmazás volános felületének elindítása óta csaknem 412 ezer helyi és helyközi menetjegyet, illetve bérletet vásároltak a közlekedési társaság utasai.

Noha a menetjegyek az elővételi pénztárak, az automaták és a nyitva tartó szerződéses partnerek mellett a jegyek hamarosan az autóbusz-vezetőktől is megvásárolhatók, a járványhelyzetre való tekintettel a Volánbusz továbbra is azt kéri, hogy aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét. Erre a Közlekedési Mobiljegy applikáció mellett a Volánbusz honlapján is van lehetőség.

Azoknak, akik mégis a járatokon vásárolják meg jegyüket, fontos tudniuk:

  • az első ajtós felszállási rend és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés szigorú óvintézkedések mellett állt vissza a vidéki járatokon. A járműveken az autóbusz-vezető fülkéjénél egyszerre csak egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával.
  • Az utasok érvényes menetjegyüket vagy bérletüket felszálláskor kötelesek bemutatni a járművezetőnek.
  • Ezeken a járatokon nem állítanak fel a buszvezetőt elhatároló kordont, helyette az első üléssorokat zárják le, azokon nem lehet utazni.
  • A szájmaszk viselése, illetve a száj és az orr eltakarása továbbra is mindenki számára kötelező a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményében.

Volánbusz Zrt.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,