Volánbusz: menetrendi változások szerdától

15:49 | 2021 06. 15.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Június 16-ától, szerdától menetrendi változások lépnek életbe a Volánbusz járatain országszerte. A térségben az alábbi vonalakat érintik a kisebb, nagyobb módosítások.

Pest megye

10-es számú főút térsége

  • 840, 848 Budapest – Üröm – Pilisborosjenő

A járatok a nyári tanítási szünet idején megszokott utasforgalomhoz igazodva, munkanapokon reggel 10 helyett 15 percenként, kora és késő délután pedig 20 helyett 30 percenként közlekednek.

A változás a tanév tartama alatti időszakban érvényes menetrendeket nem érinti.

Zsámbék térsége

  • 787 Budapest – Zsámbék – Bajna – Nagysáp – Bajót

A Budapestről szabad- és munkaszüneti napokon 6:30-kor induló járat meghosszabbított útvonalon, Péliföldszentkereszt érintésével Bajótig közlekedik. Továbbá a járat Zsámbék, Autóbusz-fordulótól 5 perccel korábban, 7:17-kor indul, valamint a további megállóhelyeket is a korábbiakhoz képest pár perccel korábban érinti.

  • 781 Budapest – Budakeszi – Páty
  • 782 Budapest – Páty – Biatorbágy – Etyek
  • 795 Budapest – Budajenő – Perbál – Zsámbék

Munkanapokon reggel 7:30 és 9:00 között egyes, Budakeszi felől a Széll Kálmán térre közlekedő járat Budapest, Irén utca megállóhelyen is megáll, jellemzően 10-20 percenkénti eljutást biztosítva Budakeszi térségéből a megállóhelyre.

Munkanapokon délután 15:30 és 17:00 között egyes, Széll Kálmán térről Budakeszi felé közlekedő járat Budapest, Irén utca megállóhelyen is megáll, jellemzően 15 percenkénti eljutást biztosítva a megállóhelyről Budakeszi térségébe.

Komárom-Esztergom megye

  • 8540 Esztergom – Dorog – Nyergesújfalu – Bajót

A naponta Dorog, Volán-teleptől 9:07-kor Bajótra induló járat a továbbiakban 4 perccel korábban, 9:03-kor indul és hétvégén Péliföldszentkeresztig közlekedik hosszabb útvonalon.

A hétvégén Nyergesújfalu, Kossuth Lajos utcától 15:33-kor Bajótra induló járat a továbbiakban Péliföldszentkeresztig közlekedik.

A hétvégén Bajót, Autóbusz-fordulótól 9:43-kor Tát, mogyorósbányai elágazáshoz induló járat a továbbiakban Péliföldszentkereszttől indul 9:44-kor.

A naponta Bajót, Autóbusz-fordulótól 16:43-kor Nyergesújfalura induló járat útvonala hétvégente meghosszabbodik, a járat ezen időszakban 16:38-kor Péliföldszentkeresztről indul Nyergesújfalura.

 

A járatok részletes menetrendje megtalálható a www.volanbusz.hu és a www.menetrendek.hu weboldalakon.

Címkék: , , , , , , , , ,