Vörösvári lakástűz: összefogás a hétgyermekes családért

18:11 | 2019 09. 24.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Szeptember 23-án (hétfőn) este 19 óra tájban a Szondi utca egyik lakóházának kéménye kigyulladt, majd a tűz gyorsan átterjedt a tetőszerkezetre. A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltóegyesület tagjai 19:04-kor kapták a riasztást, s a kivonulás után azonnal megkezdték az oltást. A fővárosi tűzoltóegységek kiérkezésekor már 4 sugárral oltották a tüzet, azonban a lángok így is átterjedtek a teljes tetőszerkezetre, valamint a felső szintre. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végül hét vízsugárral eloltották a lángokat.

A tűzeset következtében a hétgyermekes Várkonyi-család életterének jelentős része elpusztult. A felső szint teljesen kiégett, a tető megsemmisült. Az alsó szint a tűzoltás közben teljesen elázott, szintén lakhatatlanná vált. A családot egy ismerős család fogadta be az egyik szomszédos utcában. A ház berendezései teljesen tönkre mentek, a családtagok ruháival, személyes holmijaival együtt.

Az önkormányzat kedden délelőtt azonnal pénzbeli krízissegélyt nyújtott a családnak, a Napos Oldal szociális Központ pedig ellátta őket ruhával. A Járási Hivatal segít a családtagok megsemmisült iratainak gyors pótlásában. Az önkormányzat csütörtökön rendkívüli ülésen tárgyalja majd az ügyet, és igyekszik további pénzbeli segítséget nyújtani a családnak.

Az önkormányzat által eddig nyújtott segítség az első napok átvészeléséhez elegendő, de az élet újrakezdéséhez a családnak további segítségre van szüksége. Gromon István polgármester ezért kéri Pilisvörösvár polgárait, hogy mindenki, aki tud, segítse a lakástűz által sújtott családot, akit egyébként ismerhetnek a vörösváriak, hiszen a családból két kiskorú lány, Várkonyi Dea és Várkonyi Véta országos hírű sportolók ritmikus gimnasztikában, illetve Dea újabban szinkronúszásban, Véta pedig balettben is kimagasló eredményeket ért el.

A családnak konténerre és fizikai segítségre lenne szüksége a törmelékek elszállításhoz, a romok eltakarításához, továbbá építőanyagra, nyílászárókra, faanyagra, cserépre az újjáépítéshez. Továbbá a gyermekek számára iskolaszerekre, tanszerekre, sportszerekre.

Polgármester úr a családdal együtt kéri, hogy akinek lehetősége van rá, támogassa a károsult családot. Támogatásukat közvetlenül a Várkonyi Judit nevén lévő, Erste Banknál vezetett 11668008-55867301-68000005 számú számlájára fizethetik be. Ha bármilyen egyéb módon tudják segíteni a bajba jutott családot, kérjük, jelezzék azt a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (26-330-233/136 mellék).

Segítségüket a károsultak nevében is köszönjük.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , , ,