Kultúra Vörösvárról is indul busz a Szeretetláng Fesztiválra

Vörösvárról is indul busz a Szeretetláng Fesztiválra

Augusztus 26-án, szombaton rendezik a IV. Szeretetláng Fesztivált Hidegkúton, a Máriaremetei Kegytemplom parkjában. A rendezvény meghívott vendége Dr. Gloria Polo Ortiz Kolumbiából, akit villámcsapás ért, majd felépülése után életét a lelkek megmentésének szentelte. A Pilisvörösvári Egyházközség külön buszt is indít az eseményre.

Kultúra 1,5 milliós zongorával gazdagodott a pilisvörösvári Művészetek Háza

1,5 milliós zongorával gazdagodott a pilisvörösvári Művészetek Háza
"Április közepén a Művészetek Háza, s ezáltal városunk egy gyönyörű lakkfekete Bechstein zongorával gazdagodott. Korábban egy pianíno állt rendelkezésre, amely azonban nem felelt meg a hely adottságainak, és a zeneművek színvonalas előadásához" - olvasható a pilisvorosvar.hu oldalon.

Kultúra Hétvégére kinyit a Solymári Vár

Hétvégére kinyit a Solymári Vár
Rendkívüli nyitva tartás lesz hétvégén a Solymári Várban - hívta fel a figyelmet a szezonnyitásra a Solymár Online. A helyi hírportál információi szerint a látogatókat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várják.

Önkormányzati hírek A település történelmi múltjának és jelenének bemutatására nyert pályázatot Solymár

A település történelmi múltjának és jelenének bemutatására nyert pályázatot Solymár
Solymár Nagyközség Önkormányzata Európai Uniós pályázatot nyert történelmi múltjának és jelenének fotó-, videó- és hanganyaggal történő bemutatására és archiválására. Alább Dr. Szente Kálmán polgármester közleménye olvasható:

Médiaszemle A pilisvörösvári Babamúzeum mutatkozott be az N1TV műsorában (VIDEÓ)

A pilisvörösvári Babamúzeum mutatkozott be az N1TV műsorában (VIDEÓ)

A gyermekkori szenvedélyből mostanra 750 babát bemutató múzeum lett. Herbszt Györgyné kiállítása a mindennapi életet mutatja be, egyéniséget lehelve a gyűjtemény darabjaiba, a saját maga készítette ruhákkal, kiegészítőkkel.

Kultúra Szépsolymár Alapítvány: Újabb szobor és park Solymáron

Szépsolymár Alapítvány: Újabb szobor és park Solymáron
A Szépsolymár Alapítvány 2016. szeptember 11-én adta át a községnek Szentesi Ferencné Ritter Borbála emlékművét. A szobrot egy használaton kívüli kis önkormányzati területen, egy erre a célra kialakított parkban építették fel.

Közélet Megújul a focipálya és a közösségi ház Perbálon (+Képek)

Megújul a focipálya és a közösségi ház Perbálon (+Képek)
A héten Perbálon két helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek: a közösségi ház rossz állapotú parkettáját cserélik ki, a focistáknak pedig a műfüves pálya készül.

Kultúra 750 éves Solymár - Különleges matricás album készül a jubileum alkalmából

750 éves Solymár - Különleges matricás album készül a jubileum alkalmából

Gyermekek és felnőttek egyaránt sok érdekességet tudhatnak meg Solymár helytörténetéről a szeptemberi búcsúra megjelenő matricás albumból, amelyet a tervek szerint akár az internetről is le lehet majd tölteni. Interjú Milbich Tamással, a Szépsolymár Alapítvány kurátorával.

Gyereksarok Babszem Jankó, Mátyás király - Családi Bábos Nap Zsámbékon

Babszem Jankó, Mátyás király - Családi Bábos Nap Zsámbékon

Idén júliusban első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal indul útnak a Családi Bábos Napok rendezvény, melynek nyitóelőadása a Mesebolt Bábszínház felnőtteknek szóló, mára már emblematikussá vált szatirikus passiójátéka, a Baltasar Espinoza utolsó üdülése és üdvözülése. Szombaton a szakma legjelentősebb családi bábtársulatai idézik meg a mesemondás ősi misztériumát.

Kultúra Ethno-beat és magyar kocsmazene – Interjú az aurevoir. zenekar egyik alapítójával

Ethno-beat és magyar kocsmazene – Interjú az aurevoir. zenekar egyik alapítójával
2015 márciusában indult a zsámbéki aurevoir. zenekar, amely azóta országszerte folyamatosan koncertezik,a 2015-ös Peron Music Tehetségkutató II. helyezettje, és nem utolsó sorban a 2016-os Szimpla Lemming Program egyik díjazott zenekara. 
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel