Ismét fantasztikus volt a Pilisborosjenői Várjátékok (+Képek, Videók)

Ismét fantasztikus volt a Pilisborosjenői Várjátékok (+Képek, Videók)

Magyar és sváb néptánc, hastánc, íjászat, lovaglás, bábelőadás, baranta bemutató és sok más érdekesség is várta az érdeklődőket az V. Pilisborosjenői Várjátékokon. Pilisvörösvár, Solymár és Üröm is képviseltette magát a rendezvényen. Képek és videók!

Több mint 130 fotó a rendezvényről a cikk alján, képgalériánkban!

11 órakor a "Járd ki lábam, járd ki most" című Nemzetiségi Néptánc Fesztivállal, és azon belül is a pilisborojenői művészeti iskola fúvószenekarának előadásával kezdődött az V. Pilisborosjenői Várjátékok.

A néptánc fesztiválon a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes lépett fel először sváb tánccal.

A szomszédos településről, Ürömről az Ürömi Öröm Néptáncműhely érkezett. Magyar népzenére járhatott a láb az előadásuk alatt.

A solymári Siebenschritt Tanzengruppe ismételten a sváb hagyományokat élesztette fel.

Végezetük a Kerekes Együttes szórakoztatta a közönséget. A helyi csapat ugyancsak a magyar néptánc elemeivel szórakoztattat a közönséget.

Mindeközben a Fabula Színház a gyermekeket kötötte le bábelőadásaival. Először Vitéz László és az ördögök jelentek meg, majd további előadásokkal is várták a legkisebbeket a várfal tövében.

A rendezvényen őseink fegyvereit is kipróbálhatták a gyerekek. Pilisvörösvárról a Pilisi Múltvigyázó Hagyományőrző Egyesület érkezett az egri várhoz, akik íjászattal készültek. Versenyükön Jakucs Péter lett a legeredményesebb. Második helyen Balázs Botond, míg a harmadikon Varasdy Roland végzett. Bruda Róbert a negyedik, Komáromi Martin Pál az ötödik lett fiú ifi kategóriában. A legügyesebb versenyzőket a Pilisi Múltvigyázó Hagyományőrző Egyesület oklevéllel jutalmazta.

A Királyi Solymok solymári baranta csapat a karikásostorral, a bottal és a karddal is megismertette az érdeklődőket, bemutatójuk nagy sikert aratott.

A néptánc és a baranta után a színpadon a dobok vették át a szerepet, ahova a közönséget is várták egy kis ritmusjátékra. A közös dobolást a helyi ütőstanszak vezetője, Iván Gábor bonyolította le.

Kirakodóvásár, kézműves foglalkozások is várták az érdeklődőket, de hatalmas siker volt a lovagoltatás is a rendezvényen.

Kis csúszással ugyan, de keleti hastáncbemutató is volt a színpadon. A táncosok varázslatos produkcióval kedveskedtek a várfal előtt.

Az este fő attrakciója a Kaláka zenekar koncertje volt, amit gyerek és felnőtt egyaránt élvezhetett. Felcsendül többek között a Bőrőnd Ödön, című dal, de az Iciri Piciri is.

A S.A.G.A. a középkor harci technikáját mutatta be a közönségnak, majd a MAGMA Tűzszínház szórakoztatta a közönséget.

(Gribek Dániel - Varkapu.info)Kapcsolódó cikkek:
Pilisborosjenőre költözött a kistérség szombaton (+Képek)

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel