Búcsú, Várjáték, Lekvár Nap – Hétvégi programajánló a térségből

11:07 | 2017 09. 07.

Kategóriák: Kultúra

Szeptember második hétvégéje sem múlhat el változatos programok nélkül a térségében. Bár valószínűleg felhős, helyenként kissé esős idő vár majd ránk, ez nem szegheti kedvünket, érdemes lesz kilátogatni Solymárra, Pátyra, Piliscsabára, Pilisjászfalura vagy épp Pilisborosjenőre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a a hétvégén kisebb záporok is előfordulnak majd a térségben, azonban többségében száraz, felhős idő vár majd ránk. Vasárnap napközben a nap is kisüt, így érdemes lesz a szabadban tölteni az időt. 

Lássuk, milyen programok várnak a hétvégén!

Solymári búcsú, minden korosztálynak

Valóban minden korosztály számára színes programokkal kecsegtet a rendezvény. A kicsiket az Apacuka zenekar és a Buborék együttes szórakoztatja majd, míg a felnőttek sördélutánon, rock koncerten vagy épp házibuliban mulathatnak. A hagyományokhoz híven a Templom teret lezárják a forgalom elől, (a közlekedésről bővebben ITT) hogy igazi sétáló utcává válhasson a terület. Ha jól szeretnéd érezni magad a hétvégén, akkor irány a Solymári Búcsú!
Részletes program>>>

Jubileumot ünnepel a Pilisborosjenői Várjáték

Ugyanis idén 10. alkalommal rendezik meg az eseményt. Az egri vár makettjénél idén is igazi időutazásra számíthatunk: harcművészeti bemutatók, íjászat és hagyományos ételek várják a borosjenői és a térségből érkező látogatókat. Továbbá a rendezvényre a Kaláka zenekar is ellátogat. Induljon hát a vigasság!
Részletes program>>>

Vásár a solymári Templom térnél (Fotó: Varkapu.info)

Irány a Pilisjászfalui Búcsú!

Aki pedig inkább főzőtudományát mutatná meg a nagyérdeműnek, annak Pilisjászfalun a helye, ahol a legelszántabb csapatok versenyezhetnek majd egymással. Emellett kalandpálya, koncert, tombola és esti tűzijáték is színesíti majd a napot.
Részletes program>>>

Piliscsabai Családi Nap és Borest
 
Az ízek kedvelőinek ajánljuk a piliscsabai borestet, ahol az idei borverseny díjazott nedűit kóstolhatják meg a rendezvényre látogatók. Azonban nem csak a felnőtteket várják a hétvégén, hanem a gyerekeket is, méghozzá vattacukorral, kürtöskaláccsal és egyéb kreatív programmal.
Részletes program>>>
 
Kié a legfinomabb lekvár a vidéken? Pátyi Lekvár Nap
 

Finom lekvárt főztél a nyáron? Barackot, meggyet vagy épp valami különlegesebbet? Ha igen, akkor van egy jó hírünk: a Pátyi Lekvár Napra bármilyen otthon főzött lekvárt elvihetsz! A lekvárversenyt befőzéssel kötik egybe!

 
Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúra
 
Az idei Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúrát a kilences szám jegyében rendezik meg, immáron kilencedik alkalommal, a kilencedik hónap kilencedik napján, reggel kilenc órától. A résztvevő csapatok változatos útvonalakon tölthetnek el egy izgalmas, élményekben gazdag napot a Dunakanyarban!
Részletes program>>>
 
Budakalászi Városnap
 
Ha szeptember, akkor Budakalászi Városnap! Szombaton az Ismerős Arcok lép a színpadra, de fröccs és pálinkaházzal, kreatív sarokkal és tűzijátékkal is várnak kicsit és nagyot egyaránt.
Részletes program>>>

Milyen programok várnak még szeptemberben? Folyamatosan frissülő eseménynaptárunkban jobbnál jobb programok közül válogathatsz!>>>

 

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,