Evangélikus templom épülhet Piliscsabán

21:05 | 2020 06. 24.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kultúra

A Széchenyi István utca és a Szent László király utca sarkán hamarosan evangélikus templom épül Piliscsabán – írja Farkas András közösségi oldalán

A település polgármestere felidézte, hogy Klotildligeten a Szent István király és az Erzsébet királyné útja (ma Nagybaczoni, Nagy Vilmos utca) sarkán 1939-ben készült el a református templom, majd 1943-ban a római katolikus templom követette.

Farkas András hisz az összefogás erejében: “hogy már akkor működött az ökumené településünkön, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Klotildligeten élő református vallású Nagybaczoni Nagy Vilmos hadügyminiszter tette lehetővé, hogy a pilliscsabai kőművesek és ácsok visszatérjenek a frontról, hogy a katolikus templomot felépítsék. Ha akkor, a II. világháború hajnalán, illetve közepén nem épül meg ez a két templom, az azt követő évtizedekben, a kommunizmus éveiben biztosan nem kerül templom ezekre a telkekre.”

Hamarosan teljessé válik a kép:

A Széchenyi István utca (Fenyő-sor) és a Szent László király utca (Gesztenye-sor) sarkán hamarosan evangélikus templom épül, így a piliscsabai ökumené fizikai valósággá válik.

Az épület tervezője Krizsán András DLA Ybl-díjas építész. 

Címkék: , , , ,