Ezúttal Gutenberget formázta meg Monostori Ferenc

15:08 | 2018 09. 11.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kultúra

Monostori Ferenc különleges, homokból megformált szobraival a helyiek már több ízben is találkozhattak, hiszen a tinnyei focipálya mellett Szent István, Kossuth, de Konfuciusz is megelevenedett már. Ezúttal a tinnyei homokszobrász a jubileumot ünneplő Pátria Nyomda számára készített maradandó emléket.

A Pátria Nyomda tavaly 7,2 milliárd forintos forgalmat bonyolított, idén pedig további 5-10 százalékos bővülésre számítanak – mondta Simon László, a Pátria Nyomda Zrt. vezérigazgatója Budapesten.

A cég 125 éves fennállása alkalmából rendezett eseményen a vezérigazgató kiemelte, a Pátria Nyomda 400 dolgozójával az ország egyik legnagyobb magyar tulajdonú nyomdája. Hozzátette: a vállalat piacvezető az ügyviteli, üzleti termékek gyártásában, meghatározott szerepe van a biztonsági nyomdatermékek előállításában és közel 2000 féle saját gyártású terméket kínál.

Monostori Ferenc szobrászművész (b), Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere (k) és Simon László, a Pátria Nyomda Zrt. vezérigazgatója az átadón. MTI Fotó: Illyés Tibor

A nyomda megalakulásának 125. éves évfordulója alkalmából a helyi szobrász, Monostori Ferenc készített egy Gutenberget ábrázoló homokszobort a Kopaszi-gátnál.

(MTI nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , ,