Hétvégén Sambucus Bodzafesztivál az aurevoir-ral és a Balkan Fanatikkal Zsámbékon

16:47 | 2023 06. 06.

Kategóriák: Közélet, Kultúra

Idén is várja az érdeklődőket a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál, a június 9-10-én zajló eseményen fellép a Negro Oro Balkan Bagage, a Messessippi, az aurevoir, a Balkan Fanatik, a Romengo és a cseh Circus Problem.

A szervezők közleménye szerint hatodik alkalommal rendezik meg a zsámbéki Zárdakertben a bodza latin nevét viselő Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivált, amelyen idén a balkán és a cigányzenei hagyományok elevenednek meg. A fesztiválon ismert világzenei fellépők mellett Paár Julcsi Hangoló Kerekerdő című családi koncertje várja a gyerekeket, valamint a helyi termelők bodzás és egyéb gasztrokülönlegességeit is meg lehet kóstolni.

Mint írják, a június 9-én fellépő Negro Oro Balkan Bagage a Zsámbéki-medencében ismert és folyamatosan koncertező zenekar.

A Messessippi formáció zenei világának alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene, amelyek különösen nagy hatással voltak a két muzsikus, Fejér Simon Pál és Szert Zsigmond életére. Az aurevoir nevű zenekar zsámbéki és Zsámbék-környéki zenészekből áll. Leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban.

Június 10-én lép fel a Balkan Fanatik, amelynek két frontembere, Jorgosz Tzortzoglou és Lepés Gábor köré épült zenekar az elektronikus zenét keleti, balkáni és magyar folkelemekkel házasítja össze. A Romengo magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A szülőktől tanult hagyományos cigány népdalokkal és saját számokkal áll színpadra a zenekar. A fesztivál külföldi vendége a cseh Circus Problem lesz, amely a balkáni hagyományokat kombinálja a disco beat és a Cheep pop elemeivel.

A fesztiválon a belépés minden programra ingyenes. További részletek a rendezvény oldalán olvashatók.

Címkék: , ,