Homokszobor fesztivál Tinnyén? Összefogással lehetséges!

13:00 | 2019 03. 06.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kultúra

Monostori Ferenc homokszobrász neve nem ismeretlen a térségben élők számára, ugyanis a tinnyei focipálya mellett elhaladók az utóbbi években Szent Istvántól kezdve Kossuth Lajosig több magyar legendát is megcsodálhattak homokból kifaragva.

A tavalyi évben egy hatalmas álom vált valóra: a településen homokszobor fesztivált rendeztek, mely során a négy világvalláshoz köthető alkotást formázott meg a szobrász. 

2018-ban körülbelül ötezer ember látta az alkotásokat – az idei cél pedig egy még monumentálisabb eseményt létrehozni. 

Fogjunk össze!

A fesztivál kapcsán 6+1 szobor készülne el, ehhez azonban a szervezőknek nagyjából 14 ezer dollárra (közel 4 millió forint) lenne szükségük.

“A szobrok márciustól júliusig folyamatosan fognak készülni, és az összegyűjtött adományok mértékétől függően a szobrok átadását verses zenei műsorral szeretnénk megünnepelni” – írja Monostori Ferenc.

Az Indiegogón lehetőség van támogatni a kampányt, azonban “ha nem sikerül összegyűjtenünk a minimum célként kitűzött összeget, a felajánlások visszakerülnek a támogatókhoz!”

A kiállítás és a rendezvények idén is ingyenesek lesznek, a szobrok márciustól, az alkotás kezdetétől egészen az első téli fagyokig látogathatók.

Nézd meg Monostori Ferenc korábbi alkotásait Konfuciuszról, Guttenbergről, Szent Istvánról, Petőfiről és Jézusról. 

Címkék: , , , , ,