Idén is várják a legszebb perbáli képeket

21:07 | 2019 05. 27.

Kategóriák: Kultúra

Perbál Község Önkormányzata a Pro Budajenő Egyesület szakmai felügyelete és bonyolítása mellett  fotópályázatot ír ki Perbál – 2019 fotópályázat címmel,  az alább felsorolt feltételek szerint.

A pályázat nyitott minden amatőr és profi fotós részére!

Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be. Sorozat, képpár nem adható be.
A pályázatra a fotókat a http://www.chronicler.hu webcímen lehet feltölteni. A feltöltés előzetes feltétele egy regisztráció, mely szintén a fenti webcímen keresztül lehetséges.

A képek feltöltésére 2019. július 15. – augusztus 15. között van lehetőség.

Technikai probléma esetén a foto.budajeno@gmail.com címen lehet segítséget kérni.

A pályázatra feltölthető képek:

 • hosszabbik oldala pontosan 3800 képpont
 • mérete maximum 3 Mbyte
 • formátuma jpg
 • színtere sRGB
 • fájl-neve tetszőleges, az angol ABC betűit, számokat és az alsóvonás karaktert tartalmazhatja (ékezetes betűk, szóköz, grafikai jelek nem lehetnek benne)
 •  címe max. 40 karakter lehet. Ezt és ilyen formában fogja látni a kiállításon, az eredményeknél, s bárhol ahol a kép megjelenik. Kérjük magyar címeket használjon kis betűkkel, nagy kezdőbetűvel, a magyar helyesírás szabályai szerint. A kép címében nem szerepelhet a szerző neve.
 • nem tartalmazhatnak jelzést (pl. vízjel) amely a szerzőre utal
 • megjegyzés rovatában – Perbál kategóriában, a kérjük adja meg a kép perbáli kötődését, kapcsolatát
 • kiállításra kerülés esetén a rendező nagyíttatja le és keretezi be 20×30 illetve 30×45- ös méretben.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait.

Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a rendezőt és a pályázat kiíróját mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, és az Egyesület illetve a pályázat támogatására érkezett díjat sem fizeti vissza a Pro Budajenő Egyesület a pályázónak.

A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. Az elfogadott alkotások, valamint a kiállítás anyaga később elérhető lesz a https://www.facebook.com/foto.budajeno oldalon és/vagy a kiíró webes felületén, illetve amennyiben készül, a pályázatról szóló katalógusban. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására az Önkormányzat csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek.

A zsűrizés egykörös. A pontszámok, illetve azok egyezősége esetén a zsűri dönti el az első, második és harmadik helyet.
A pályázatra öt évnél nem régebben exponált képekkel lehet nevezni. Kétség esetén a rendezőség bekéri az Exif adatokat is tartalmazó állományt.

Kategóriák:

 • Színes (kötetlen)
 • Fekete-fehér (kötetlen)
 • Perbál (színes vagy monokróm). Minden kép indulhat, ami Perbálon vagy bármilyen kötődéssel Perbálról készült. 

A kép feltöltéskor a megjegyzés rovatban röviden le kell írni, hogy a kép miként kapcsolódik a településhez. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan.

Alkotásaik mutassák be a település épített örökségét, történelmi helyeit, a perbáliak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a természeti környezetet, a tájat, és a hely minden vonzerejét.

Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat.

Mutassák be a képeken, milyennek látják Perbált.

Örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Perbálról elszármazott híres embereket.

Zsűritagok:

 • Baán Katalin Ceglédi Fotóklub, E-MAFOSZ/b
 • Hipságh Gyöngyi Soproni Fotóklub, EFIAP, A-MAFOSZ/g
 • Tálos Péter Győri Fotóklub, EFIAP, A-MAFOSZ/b

A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 2.000.- Ft A nevezési díj a Pro Budajenő Egyesület K&H Bank Zrt. HU95 1040 3208 5052 6774 5369 1008 számú bankszámlaszámára utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a „Támogatás – 2019” megjegyzés.)

Díjazás: Színes (A) és fekete-fehér (B) : I.–III. helyezett és a kiemelt képek: Könyvjutalom

Perbál kategória:

I. hely 30 ezer forintos vásárlási utalvány
II. hely 15 ezer forintos vásárlási utalvány
III. hely 10 ezer forintos vásárlási utalvány

Kiemelt képek: könyvjutalom

Pályázati naptár:
Képfeltöltési lehetőség: 2019. július 15.- augusztus 15.
Zsűrizés határideje: 2019. augusztus 24. –
Eredmény közzététele: 2019. szeptember 4.
Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2019. szeptember 7.
Kiállítás megnyitó és díjátadás: Perbál Közösségi Ház 2074 Perbál, Fő u. 24.

Címkék: ,