Kitüntetésben részesült a pilisvörösvári szociológus

10:03 | 2020 03. 17.

Kategóriák: Kultúra

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta a pilisvörösvári Váradi Monika Máriának, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont – KRTK RKI tudományos főmunkatársának, a regionális és szociális egyenlőtlenségek, valamint a társadalmi integrációt célzó intézmények és szakpolitikák kutatása terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Váradi Monika Mária születése óta Pilisvörösváron él. A helyi gimnáziumban tette le az érettségi vizsgát, majd 1982-ben szerzett magyar-német szakos középiskolai tanári oklevelet a szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

A tanári hivatás helyett kezdettől fogva a tudományos kutatómunkát választotta: 1988-ban az ELTE BTK-n kitüntetéssel végezte el a szociológia szakot, 1997-ben megszerezte a szociológiai tudományok kandidátusa (PhD) címet.

1988-tól kezdve az MTA Regionális Kutatások Intézetének a munkatársa és a Magyar Szociológiai Társaság Faluszociológiai Szakosztályának elnöke. 

Gratulálunk az elismeréshez!

Címkék: , , ,