Pilisvörösvár szolgálatában: kiosztották a kitüntető címeket

08:37 | 2017 10. 26.

Kategóriák: Kultúra

Az október 23-i városi ünnepségen Pilisvörösváron nemcsak az 1956. évi forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeznek meg, hanem az önkormányzat által alapított kitüntetéseket is ilyenkor adják át – írja a Vörösvári Hírek.

A képviselő-testület döntése alapján Posztumusz Pilisvörösvár Város Díszpolgára címet kapott Mauterer János, a Mauterer zenekar (Maura’ Panda) egykori vezetője, évszázados kiemelkedő zenekarvezetői munkája, valamint pilisvörösvári német nemzetiségi fúvószenei hagyományok ápolásában, megőrzésében és továbbfejlesztésében szerzett kimagasló érdemei elismeréseként. A díjat unokája, Bárkányi Jánosné sz. Mauterer Erzsébet vette át.

Pilisvörösvárért emlékéremben részesült Manhertz István díszítőszobrász, a Pilisvörösvár közterein és egyházi ingatlanain társadalmi munkában, ingyenes felajánlásként elkészített és felállított szobraiért, valamint több évtizedes, kiemelkedő díszítőszobrászi tevékenységének elismeréseképpen.

Szintén Pilisvörösvárért emlékérmet kapott Oláhné Szabó Anita hegedűtanár, a Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, több évtizedes kiemelkedő zenepedagógusi és intézményvezetői munkájának elismeréseképpen.

A posztumusz díjat átvevő Bárkányi Jánosnét, valamint a Pilisvörösvárért emlékéremmel jutalmazott Manhertz Istvánt és Oláhné Szabó Anitát a laudációk felolvasása és a díjak átadása után hangos elismerő taps köszöntötte, majd az ünnepség végén sokan egyénileg is gratuláltak a kitüntetetteknek.

(Vörösvári Hírek)

Címkék: , , , , , ,