Pro Architektúra díjra nevezett Budakalász

11:02 | 2018 10. 02.

Kategóriák: Kultúra

A díjat a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért, valamint a nemzeti építészetpolitika céljai érdekében elért kiemelkedő eredmények elismeréseként adományozzák.

Budakalász Arculati Kézikönyve nélkülözhetetlen iránytű a helyi építészeti értékek létrehozásában és megóvásában. A kiadvány abban segít az olvasónak, hogy szép, ugyanakkor mértéktartó és értékálló otthont alkosson, ami tiszteli a helyi értékeket és jól illeszkedik azokhoz.

A Budakalászi TAK-ot már korábban is díjazták, a kiadvány tavaly bekerülhetett a Miniszterelnökség legszínvonalasabb kézikönyveket bemutató kiadványába.

A város régiós építészeti szerepe meghatározó

Budakalász kezdeményezője volt mind a régiós , mind pedig a települési arculati kézikönyv létrehozásának. Emellett rendszeresen szervez a témában konferenciákat a környező települések polgármestereinek és főépítészeinek.

A város már büszkélkedhet ezzel az elismeréssel 2016-ban Horváth Zoltán az Egészségház tervezéséért kapta meg a rangos elismerést. Az idei pályázatok díjazása októberben várható.

Budakalász is pályázott a Miniszterelnökség rangos elismerésére a Pro Architectura Díjra. A díjat Füleki Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár írta ki, a város pedig a nemrégiben elkészült Településképi Arculati Kézikönyvvel (TAK) indult a megmérettetésen.

(budakalasz.hu)

Címkék: ,