Pumptrack pálya, majális – Programajánló a térségből

11:23 | 2022 04. 29.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kultúra

Május elsején nem tartunk mást, mint a munka ünnepét, a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnapot. Ma már a jeles napon családi programokat, gyerekrendezvényeket, koncerteket szerveznek országszerte. Nézzük, mi vár ránk a térségben!

Pilisvörösváron a hagyományokhoz híven április 30-án, szombaton májusfát állítanak a hivatal előtt. Az eseményen a helyi óvodások és iskolások műsora lesz látható, de a szervezők pereccel, szörppel és zsíroskenyérrel is kedveskednek majd.

Május elsején egy sokak által igencsak várt program is elkezdődik: végre megnyitja kapuit a pilisvörösvári pumptrack pálya. Bemutatókkal, versennyel színesítik a tesztnapot. Ti ott lesztek?

Családi programokkal is várnak a településen, azonban kicsit később, május 29-én, egybe vonva a gyermeknappal. Ekkor a helyi tűzoltók bemutatják autóikat, bringás, sportos eseményeken vehettek részt, és lesz kutyás bemutató, bábszínház is. 

Solymáron idén is a friss levegőn, zöldellő fák között rendezik meg a majálist. A Jegenye-völgyben Zöld Péter mesekoncertet és a Portéka Színpad gyermekműsorát nézhetik végig a gyerekek, majd a Zwickl Polka Party fogja fokozni a hangulatot.

A májusfaállítás előtt Pilisszentivánon hagyományos sváb ételeket fognak főzni április 30-án, melyet a Tájházhoz érkezők is megkóstolhatnak. A táncos műsor mellett a zenéről a Die Spitzbuben gondoskodik majd. Az este során pedig nem maradhat el a sváb bál sem, ahol a Donau Power húzza a talpalávalót. Mindezt május elsején, reggel zenés ébresztő követi: A Pilisszentiváni Fúvószenekar idén új formában ébreszt, így a falu apraja-nagyja élvezheti a muzsikát, csak fülelni kell!

Ha már zenés ébresztő, ez a program nem maradhat el Pilisszántón sem! Április 30-án a Mosoly Együttes járja körbe a falut, majd a nap során palacsintával, arcfestéssel, lovaglással, este pedig koncerttel várják a szervezők a programra látogatókat.

Végül, de nem utolsó sorban ajánlunk egy remek túrát: ez nem más, mint a Kevélyre fel! Május elsején családi futó- és túraversenyen vehetnek részt a természetjárók, nevezni több kategóriában lehet. A megmérettetést követően közös piknikre és játékos tájékozódó futásra invitálják a versenyzőket. Az érdeklődők geológus által vezetett túrán vehetnek részt visszafelé, így fedezve fel Budakalász rejtett kincseit.

(Varkapu.info)

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,