A Vásár téri iskola udvarát is felújítják a támogatásból

16:12 | 2019 03. 28.

Kategóriák: Kultúra

Harmadik alkalommal adták át a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények – nemzetiségi iskolák, óvodák – és közművelődési intézmények kiegészítő támogatását március 21-én az Országházban.

Az átadó ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára bejelentette, hogy a tavalyi 330 millió forint után idén 1 milliárd 83 millió forint pályázati támogatást kapnak a nemzetiségi önkormányzatok intézményei. Kiemelte, hogy 2010 óta megnégyszereződött a nemzetiségek támogatására fordított keret. Ezen belül három területre fektetik a hangsúlyt: a közösségszerveződésre, a kultúra és az oktatás megerősítésére, valamint az egyházi közösségek segítésére.

Idén ötven német, két-két horvát és szlovák, valamint egy román helyi nemzetiségi fenntartású köznevelési intézmény részesült támogatásban. Hat szlovák, öt német és egy szlovén tájház pedig összesen 51 millió forintot kap felújítási célokra.

Pilisvörösvári iskola is a támogatottak között

A kiegészítő támogatás komoly segítség az intézményeknek, de vajon mire fordítják? Szontág Nándor, a pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója a kérdésre azt felelte, hogy a kapott 30 millió forint támogatást az udvar felújítására, fűtéskorszerűsítésre használják fel, de számos más projekt is tervben van.

(zentrum.hu)

Címkék: , , , , ,