Erdő-mező Pest megyében is megtörtént az agrártámogatások kifizetése

Pest megyében is megtörtént az agrártámogatások kifizetése
A gazdák Pest megyében is határidőre jutottak hozzá elnyert támogatásaikhoz az elmúlt napokban - hangsúlyozta Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a 2016-os egységes kérelem kifizetéséről, és az idei benyújtásáról szóló, a pesti Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatón, július 3-án.
 
Az eseményen részt vett Velkei József, a Pest Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője is.
 
Tarnai Richárd a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Videó 1952-es filmhíradó az ürömi Cservenkov termelőszövetkezetről

1952-es filmhíradó az ürömi Cservenkov termelőszövetkezetről

Nem mindennapi felvételekre akadtunk a filmhiradokonline.hu segítségével. Az alábbi, 1952-ben készült filmhíradó az ürömi Cservenkov termelőszövetkezetben zajló őszi munkálatokról számolt be. A híradásból ugyanakkor az is kiderül, hogy "szövetkezetüket Cservenkov elvtársról, a Bolgár Kommunista Párt főtitkáráról kívánják elnevezni".

Erdő-mező Solymár Online: Az utolsó lehetőség a kárpótlásra!

Solymár Online: Az utolsó lehetőség a kárpótlásra!
22 éve várják türelemmel jogaik érvényesülését Solymár és Pilisszentiván termőföld kárpótlásra jogosult lakói. Most az utolsó lehetőséghez érkezett a folyamat, ezért az Érdekegyeztető Fórum vezetősége a következő felhívással fordul az érintettek felé, amelyet a Solymár Online tett közzé.

Erdő-mező Tovább nő a budakalászi gyógynövénygénbank

Tovább nő a budakalászi gyógynövénygénbank

Már most közel 2000-féle növény magvait őrzik, idén Észak-Magyarország és Észak-Alföld erdőiben, mezőin gyűjtenek tovább.

Erdő-mező A zártkert-tulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük

A zártkert-tulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük

A kormány szerdai ülésén megtárgyalta és támogatta a parlament mezőgazdasági bizottságának azon - a termőföldről szóló törvényt módosító - indítványát, amelynek alapján a zártkertek tulajdonosainak semmiféle bejelentési, regisztrációs kötelezettsége nem áll fenn - közölte a kormányszóvivő a zártkertekkel kapcsolatos besorolási és bejelentési kötelezettséggel összefüggő esetleges félreértéseket tisztázandó.

Erdő-mező Figyelem! Minden külterületi földet regisztrálni kell!

Figyelem! Minden külterületi földet regisztrálni kell!

Az erdő művelési ágú területek kivételével minden földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Erdő-mező A Zsámbéki-medence hagyományos gyümölcsfajtáit keresik

A Zsámbéki-medence hagyományos gyümölcsfajtáit keresik

Ritka, régebben elterjedt, de mára eltűnőben lévő hagyományos, a helyi termőhelyi adottságokhoz jól alkalmazkodott gyümölcsfajták megőrzésére létesít új ültetvényt a Pilisi Parkerdő Zrt. a Zsámbéki-medence gyümölcsfajtáiból.

Erdő-mező Fazekas Sándor Tökön: Megkezdődött a területalapú agrártámogatások második ütemének kifizetése

Fazekas Sándor Tökön: Megkezdődött a területalapú agrártámogatások második ütemének kifizetése

Megkezdődött az elmúlt évben esedékes területalapú agrártámogatások második ütemének kifizetése, a gazdák 140 milliárd forintot vehetnek át a következő hónapokban - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán sajtótájékoztatón Tökön.

Erdő-mező Állatkínzás Pilisszentivánon: Alultáplált, elhanyagolt lovakat találtak a tanyán

Állatkínzás Pilisszentivánon: Alultáplált, elhanyagolt lovakat találtak a tanyán

December 3-án a délutáni órákban bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Sz. Gábor Pilisszentiván területén ló- és kecsketartás során állatkínzást valósít meg. A helyszínen egy hatósági állatorvos megállapította az állatkínzás tényét: a villanypásztorral körbe kerített helyen a lovakat elhanyagolt körülmények között, alultápláltan tartják.

Kultúra Ilyen volt Pest megye 1956-ban

Ilyen volt Pest megye 1956-ban

Pest megye mai területét a 4343/1949. MT. sz. rendelet hozta létre. Ennek eredményeként területe 6384 négyzetkilométer lett. Ez az ország összterületének 6,9%-a, ezzel Pest megye hazánk harmadik legnagyobb területű megyéje lett - olvasható a dabasregio.hu összeállításában.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel