Kultúra Mit keres egy hatalmas kőtojás Pilisszentivánon?

Mit keres egy hatalmas kőtojás Pilisszentivánon?
Nem ufó, nem is átjáró egy másik univerzumba, vagy éppen a múltba, hanem egy kőtojás. Több olvasónk is találgatta, hogy néhány napja pontosan mi és milyen céllal került a pilisszentiváni Polgármesteri Hivatal és az iskola elé. A Varkapu.info az ügyben megkereste a település jegyzőjét.

Videó Homokból készített szobrot Monostori Ferenc a tinnyei focipályánál (+Videó)

Homokból készített szobrot Monostori Ferenc a tinnyei focipályánál (+Videó)

Augusztus 20-a alkalmából Szent István arcképét faragta ki homokból Monostori Ferenc, világrekorder művész a tinnyei focipályánál. A nem mindennapi alkotás készítőjével az RTL Klub készített riportot.

Kultúra Novemberi események a pilisvörösvári Mű-hely Galériában

Novemberi események a pilisvörösvári Mű-hely Galériában

Ebben a hónapban a pilisvörösvári galéria kulturális esttel, előadásokkal és könyvbemutatókkal vár minden kedves érdeklődőt. Részletek alább.

Kultúra A Mű-hely Galéria októberi programjai

A Mű-hely Galéria októberi programjai

Októberben sem pihen a pilisvörösvári Mű-hely Galéria. Lesz itt kiállításmegnyitó a Magyar Festészet Napja kapcsán, őstörténeti előadás és könyvbemutató, illetve ismételten előadást tart majd Berkes András filozófus is.

Gyereksarok Gyereknapi rendezvények térségünkben (Frissül)

Gyereknapi rendezvények térségünkben (Frissül)

Hétvégén sem fognak unatkozni azok a családok, akik ki szeretnének kapcsolódni, hiszen rengeteg gyermeknapi program közül válogathatnak majd. Lesz rendezvény Budakalászon, Nagykovácsiban, Pátyon, Piliscsabán, Pilisszentivánon, Pilisvörösváron, Pomázon és Zsámbékon.

Kultúra Nem mindennapi kiállítás nyílik kedden a Művészetek Házában

Nem mindennapi kiállítás nyílik kedden a Művészetek Házában

Március 5-én (kedden) 17 órától Veszely Jelena szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás a pilisvörösvári Művészetek Házában. Érdemes lesz ellátogatni az eseményre, hiszen Jelena szobrai, grafikái különleges belső tartalommal, tudatos érzelmekkel és gondolatokkal bírnak.  A mai napig is aktív, 95 éves művésznő személyesen is eljön a megnyitó ünnepségre.

Pályázatok Hegedűtanárt keresnek a solymári általános iskolába

A Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Hegedűtanár munkakör betöltésére.

Kultúra Kiállításmegnyitóval és könyvbemutatóval ünneplik a Festészet Napját Pilisvörösváron

Kiállításmegnyitóval és könyvbemutatóval ünneplik a Festészet Napját Pilisvörösváron

2002 óta Magyarországon október 18. a Festészet Napja, amit ezúttal a pilisvörösvári Mű-hely Galériában is megünnepelhetnek majd az érdeklődők. Czeglédi Gizella kiállításmegnyitója és könyvbemutatója mellett az este folyamán előadást tart majd Kassovitz László mesemondó, az Ágas-bogas Zenekar közreműködésében pedig egy, igazi hamisítatlan táncházi mulatozás vár minden kedves látogatóra.

Kultúra Kulturális Örökség Napja Pátyon és Pilisszántón

Kulturális Örökség Napja Pátyon és Pilisszántón

„A természet szépsége akvarell képeken” - ez a címe annak a kiállításnak, amelynek megnyitóját pénteken 18 órakor tartják Pátyon. A Kulturális Örökség Napja alkalmából szombaton és vasárnap faluséta is lesz a településen. Pilisszántón Fuhl Imre fotókiállításának megnyitójára várják az embereket 15-én, pénteken pedig a Nevesincs Színház a Két Lotti című darabot mutatják be a Faluházban.

Kultúra Októberi programok a pilisvörösvári Művészetek Házában

Októberi programok a pilisvörösvári Művészetek Házában

Tűzzománc és olajfestmény kiállítás, jótékonysági és Hungaricum koncert, szüreti mulatság és bál, Idősek Napja, bohózat két felvonásban, interaktív kiállítás és Süni Buli gyerekeknek - többek között ezekkel várja az érdeklődőket októbarban a pilisvörösvári Művészetek Háza.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel