Közélet Ne hagyj az autóban! - Matricakampány indul

Ne hagyj az autóban! - Matricakampány indul
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Vigyél Haza Alapítvány matrica-kampányt indított, hogy felhívja az emberek figyelmét, a nagy hőségben különösen fontos odafigyelni védtelen szeretteinkre.

Közélet A hőség megviseli az állatokat is - Erre figyeljen, ha háziállata van!

A hőség megviseli az állatokat is - Erre figyeljen, ha háziállata van!

A hőség nemcsak minket visel meg, hanem a körülöttünk élő állatokat is, éppen ezért körültekintőbbnek kell lennünk a következő napokban. Dr. Kanász-Nagy Dorkát, a Ligeti Állatorvosi Rendelő doktornőjét, és az Ürömi Menhely önkénteseit kérdeztük arról, hogy mivel segíthetjük kedvenceinket a nagy meleg idején. 

Közélet Hogyan kerüljük el a lopást a strandon?

Hogyan kerüljük el a lopást a strandon?
A nyári szabadságolások ideje alatt a nyaralásé, kikapcsolódásé a főszerep. A különböző helyszíneken még nagyobb figyelmet kell szentelni a lopások elkerülése érdekében. A Budaörsi Rendőrkapitányság felhívása olvasható.

Közélet Nagy a hőség? Fő a felkészültség! (Előrejelzés, hasznos nyári tanácsok)

Nagy a hőség? Fő a felkészültség! (Előrejelzés, hasznos nyári tanácsok)

Holnap lehűlés lesz, de addig is nem árt óvatosnak lenni, hiszen a kánikula alatt fokozottan figyelnünk kell egészségünk megőrzésére. Az alábbi előrejelzés megtekintése után ajánlott elolvasni, hogy milyen óvintézkedéseket kell tenni önmagunk és környezetünk érdekében.

Kultúra Így lesznek nyitva nyáron a környékbeli intézmények

Így lesznek nyitva nyáron a környékbeli intézmények

2011 óta minden évben összegyűjtjük Önöknek néhány, a térségben működő közművelődési intézmény és óvoda nyári nyitvatartására vonatkozó tájékoztatókat. Természetesen 2014 sem kivétel! Részletek alább.

Kultúra A solymári Apáczai Művelődési Ház rendezvényei a nyári zárásig

A solymári Apáczai Művelődési Ház rendezvényei a nyári zárásig

Már a küszöbön áll a nyári szünet, ezért lassan a nyári zárva tartásokra is gondolni kell. Mielőtt összegyűjtjük Önöknek az erre vonatkozó térségi adatokat, megmutatjuk, hogy milyen időszaki rendezvények lesznek a solymári művelődési házban, az intézmény június 16-án kezdődő fölújítása előtt.

Kultúra Június végén jön az V. Szent Korona Tábor

Június végén jön az V. Szent Korona Tábor

4 nap több, mint 12 előadás és sok egyéb program! Felnőtt és gyerek foglalkozások külön-külön. Egy nyári tábor a Szent Korona Országért Alapítvány és a budakalászi Faluház szervezésében, gyönyörű környezetben, Budakalászon! Már lehet jelentkezni.

Közélet Újra 40 fok és újra hőségriasztás (Meghosszabbítás csütörtök éjfélig!)

Újra 40 fok és újra hőségriasztás (Meghosszabbítás csütörtök éjfélig!)

Az OMSZ előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, sőt, tovább nő a felmelegedés. A napi középhőmérséklet a 27 °C-ot is meghaladhatja, az ország egyes részein a 30 °C-ot is elérheti, ezért az országos tisztifőorvos a II. fokú hőségriasztást augusztus 8. (csütörtök) 24 óráig az ország egészére vonatkozóan meghosszabbítja, illetve III. fokra, „hőségriadó” szintre emeli.

Közélet Vigyázat, kánikula! (Hasznos tanácsok nyárra)

Vigyázat, kánikula! (Hasznos tanácsok nyárra)

Az utóbbi években hazánkban sokkal többször figyelhető meg rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás már májustól. Bárkinek okozhat egészségi panaszokat (fejfájás, szédülés), kellemetlen tüneteket, rosszullétet a kánikula, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel