Olvasói levél: Megalázó körülmények a pilisvörösvári tüdőszűrésen

Olvasói levél: Megalázó körülmények a pilisvörösvári tüdőszűrésen

Mint arról a Varkapu.info is beszámolt, januárban kötelező tüdőszűrést tartanak Pilisvörösváron. Egy Olvasónk el is ment kedden a Művészetek Házába, azonban "méltatlan helyzetben" találta magát. Olvasói levelét módosítás nélkül közöljük!

Tüdőszűrés - 2013

Felháborodásom oka, hogy tegnap délelőtt a kötelező tüdőszűrésre mentem. Reggel 8 és 9 között értem oda, amikor még az ónos eső is szitált. Amikor be akartam menni az értesítésen szereplő „Művészetek Házába” zárva találtam a bejáratot, és ott volt felirat, mely szerint a kocsibejáron kell bemenni hátra az udvarba.

Odamentem. Ahogy távolodtam a főbejárattól, úgy vált az út egyre csúszósabbá. A megjelölt kocsibejárónál már üvegjég volt a járdán. Ezt is „köszönjük” az illetékeseknek, valamint azt is, hogy a kocsibejáró kapuján nem volt felirat, hogy a tüdőszűrés ott zajlik.

De ami ezután jött arra nincs jobb szó, mint az, hogy megalázó és gusztustalan. Egy zegzugos, mellékhelység-szerű odúban szorongott, tolongott a félig öltözött emberek sora. A ruhákat nem volt mód kulturáltan tárolni, egymás sarkát voltunk kénytelenek taposni a szük összekötő folyosón, ahol két ember nem fért el egymás mellett. Akik befelé sorban álltak és akik kifelé haladtak volna, mert befejeződött a szűrésük, összepréselődve adtak helyet a ki- illetve bejutáshoz egymásnak.  

Természetesen hűen tükrözi a levegőtlen, méltatlan raktárhelység az egészségügy mai helyzetét, de eddig valahogy úgy tűnt számomra, hogy Pilisvörösvár ad magára annyit, hogy az ilyen természetű közösségi feladatokat méltóképpen megoldja.

Úgy látszik ebben is komoly színvonal-esés következett be. Bizonyára, ha valamilyen politikai, vagy társadalmi szerepléssel kapcsolatos rongyrázásra kerül sor, annak megadják majd a módját. A kötelező szűrés nem ilyen.

Egyetlen szerencsés motívuma van a tegnapi tapasztalatomnak; az hogy 2014-től már nem kötelező mindenki számára a tüdőszűrés, ezért hasonlóan méltatlan helyzetbe nem kerül az, aki becsületesen eleget akar tenni az önkormányzati felszólításnak.

Utasi Ilona
Pilisvörösvár

(válasz esetére e-mail címem a feladóban)

A hivatalos válasznak természetesen helyet ad a Varkapu.info!

(Varkapu.info)Kapcsolódó cikkek:
Kötelező tüdőszűrés lesz januárban Pilisvörösváron!

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel