Olvasói levél: A pilisvörösvári hármas ikrek története

Olvasói levél: A pilisvörösvári hármas ikrek története

Pilisvörösvár, ez a tizennégyezer fős kisváros lélekszáma szeptember 19-én három újszülöttel gyarapodott. A szülők, Ny. Hajnalka és P. Krisztián gyermekeinek története nemcsak azért szenzáció, mert hármas ikrek, hanem azért is, mert hosszú időn keresztül készültek a családalapításra, gyermekvállalásra. Ez a vágyuk most végre teljesült.

A siker egyébként a türelmes szülőknek  köszönhető.
Voltak nehéz pillanatok, de a boldogság feledteti ezeket.

Nagy volt az öröm, de volt némi aggodalom is.
Nem kis meglepetésre két kislánnyal és egy kisfiúval gyarapodott a család. A két egypetéjű kislánnyal, Jázminnal és Szófiával valamintegy kisfiúval, Rolanddal.

A szülők Pilisvörösváron, a családi házukban időben felkészültek a babák fogadására. Beszereztek mindent, ami a csecsemőgondozáshoz nélkülözhetetlen. A babaágyakat, a pelenkázót, a babaruhákat. Ez nem kevés összeg három gyermek esetében. Ismerőstől, rokontól kaptak kinőtt babaruhákat, de vásároltak újakat is. Berendezték a babaszobát.
A legnagyobb gondot a három gyereknek a babakocsi beszerzése jelentette. Rokontól egy használtat kaptak ajándékba. Végül sikerült egy jó állapotú használt duplát is vásárolni.

Az első feladatuk  a gyermekorvos és a védőnő értesítése volt a babák érkezéséről. Mindkét szakember hasznos tanácsokkal látta el a szülőket. Azóta is rendszeresen látogatják a gyermekeket a szülők nagy megelégedésére. Mert szépen gyarapodnak már, megduplázták születési súlyukat. Naponta hétszer esznek; a három gyermek gondozása nem kis feladat. Főleg, ha egyszerre sírnak, mert éhesek, és tisztába is kell őket tenni.

A fiatalok közös családi házban laknak a nyugdíjas nagyszülőkkel, így van kitől segítséget kérniük.

Biztos létezik statisztika, hogy milyen költséggel jár egy gyermek a megszületéstől a három éves korig. Ha létezik akkor ez jelen esetben ennek háromszorosa. Még nem készítettek elszámolást a költségekről, de a babaszoba berendezése, a babakocsi, a sok nadrágpelenka, tápszer, mosószer, a lakás rezsiköltsége rengeteg pénzt emészt fel.

Ahol kicsi gyermek van, ott tisztában vannak ezzel. Közelednek az ünnepek, ami még nagyobb anyagi terhet jelent minden nagy családosnak.

Próbáljunk egy kicsit róluk is gondoskodni, egy kis törődéssel, figyelmességgel.

Kívánom ennek a boldog családnak, és minden családnak, hogy békés ünnepük legyen! Neveljék gyermekeiket szeretetben, békességben, egészségben!

Nyágai László

(Varkapu.info)

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel