Látássérült gyermekek arcára csaltak mosolyt Piliscsabán

18:41 | 2017 10. 19.

Kategóriák: Olvasói levél

Példaértékű összefogásról, együttműködésről számolt be levelében a Varkapu.info egyik olvasója. Egy önkéntesekből és támogatókból álló önzetlen csapat 40 mozgáskorlátozott és látássérült gyermeknek okoztak feledhetetlen élményeket a piliscsabai Tuco Ramirez Ranch-en. Olvasói level Balan Endrétől.

Legközelebb újra eljöhetünk?

2017. október 14-én, Piliscsabán, a Tuco Ramirez Ranchen látták vendégül a Vakok Batthyány László Intézetének lakóit a Fehér Bot Napja alkalmából. A csodás szombati napsütés hatalmas transzferrel indult, miután az otthonból majdnem 40, erősen mozgáskorlátozott és/vagy látás-, értelmi sérült fiatal igyekezet nekivágni a Pilis nyújtotta csodálatos ősznek.

Az otthon buszait sofőr híján lelkes civilek kis csapata vette birtokba, és ők szállították az ujjongó kis vendégeket oda-vissza, szinte egész napos elfoglaltsággal, összesen 10 turnusban. A nevelőkkel, kísérőkkel együtt nagyjából 50 fős csapat vidáman vette birtokba a ranch-en az ugrálóvárat, a tűzoltóautót, de volt lehetőség kutya és póni simogatásra is.

Az őket a helyszínen váró, mintegy tíz fős piliscsabai segítő személyzet egész napos munkájával tette szebbé ezt a napot. Picit mindenki tett valamit ezért az alkalomért, az ő mosolyukért. Civilek és vállalkozók eggyaránt összefogtak egy ügy mellett; legalább egy napra elfeledtettni velük azt, hogy a szabaságból és a napfényből nekik kevesebb jár.

Tavasszal újra felkerekedünk, hogy megpóbáljunk újra mosolyt csalni az otthon lakóinak hálás kis arcára, mert ezt ígértük mikor hazaindulva azt kérdezték; legközelebb újra eljöhetünk?

Balan Endre

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,