Az orvosi rendelő és az óvoda megújítására nyert támogatást Leányvár

14:59 | 2017 11. 06.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

Leányvár Község Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a jövőben megújíthatja a háziorvosi rendelőt, fejlesztheti a védőnői ellátást, s új eszközökkel bővítheti az óvoda játszókertjét. 

Megújul a háziorvosi rendelő

Leányvár Község Önkormányzata projektjének célja a gyermek- és háziorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése. A vissza nem térítendő európai uniós támogatásból (27 000 000 Ft) a korszerűtlen, leromlott állapotú rendelő és szolgálati lakás felújítása, belső átalakítása, energetikai korszerűsítése, valamint akadálymentesítése történik meg, továbbá az eddig külön helyszínen működő védőnői szolgálat is helyet kap az épületben.

A projekt eredményeképpen javulni fog az egészségügyi alapellátás színvonala, ezáltal a lakosság egészségi állapota a településen, a preventív szűrővizsgálatoknak köszönhetően pedig megelőzhető lesz a betegségek kialakulása, csökken a betegállományban töltött idő.

Az óvoda játszókertje is új színben fog tündökölni

A leányvári négycsoportos óvoda játszókertjében lévő játékok többsége korszerűtlen, nem felel meg az előírásoknak. A modern, minőségi nevelési környezet megteremtése érdekében az Önkormányzat a vissza nem térítendő európai uniós támogatásból (14 000 000 Ft) új hintákat, homokozót, valamint többfunkciós játszóvárakat szerez be. Az új eszközök elősegítik a gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődését, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek több időt tölthessenek a friss levegőn.

(leanyvar.hu nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , , ,