Ezeken a Pest megyei településeken érhető el a falusi CSOK

09:20 | 2019 04. 16.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

Közzétette a kormány azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok). Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy összesen 2486 hátrányosabb helyzetű település került rá a listára. Köztük van a térségből: Perbál, Pilisszentkereszt és Tök.

A program 2019. július 1-jével indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető. Ugyanakkor a kormány monitorozni fogja, milyen hatása van a falusi csok támogatási rendszerének a kistelepüléseken. Ha azt látja 2022-ben, hogy továbbra is van igény a programra, dönthet úgy, hogy folytatja, illetve az érintett települések listáját is felülvizsgálhatja, akár bővítheti is – fejtette ki a kormánybiztos.

A legelső számítások szerint 1799 település volt a listán, végül azonban 687-tel több, összesen 2486 településen lesz igényelhető a támogatás. Természetesen a települések elhelyezkedése a korábbiakhoz hasonló, Pest megyéből összesen 62 település van a listán.

A térségben Perbál, Pilisszentkereszt és Tök településeket érinti a program.

(pestmegye.hu)

Címkék: , , , ,