Farkas András: nem tudunk koronavírussal fertőzöttről Piliscsabán (+Videó)

12:12 | 2020 03. 19.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

Farkas András, Piliscsaba polgármestere Facebook-oldalára feltöltött videójában hívja fel a figyelmet a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktualitásokra.

A polgármester öt pontot emelt ki:

  1. Továbbra sincs információ arról, hogy koronavírusos lenne Piliscsabán, illetve karanténban sincs senki.
  2. A családsegítőbe érkezik élelmiszer, amelyet önkéntesek továbbítanak azoknak az időseknek, akiknek szüksége van rá.Akinek ellátásra van szüksége az idősek, mozgásukban korlátozottak közül, illetve aki önkéntes segítést tud vállalni, kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken: 06 70 456 54 93, csaladsegito@piliscsaba.hu.
  3. A családi napközik és az óvodák is bezártak, mivel igény nincs rá, így ügyelet sincs ezekben az intézményekben.
  4. Farkas Andárs a vásárlás kapcsán is nagyobb odafigyelést kér: az idősek kérjenek segítséget, ne menjenek a boltokba, a közértekben tartsunk távolságot, egyúttal kéri a bolttulajokat, hogy a pékáruk és a zöldségek egységcsomagba kerüljenek a polcokra.
  5. Több bejelentés is érkezett a polgármesterhez, miszerint a telelpülésen zavaróvá vált a kerti tűzgyújtás. A rendelet szerint hétköznaponként lehet avart égetni, azonban Farkas arra kéri a lakosságot, hogy időzítsük ezt a tevékenységet hétfő, szerda és péntek 8-12 közötti időbe. 

(Varkapu.info)

Címkék: , ,