Földi szúnyoggyérítés lesz Pilisvörösváron

09:05 | 2019 07. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt júniusban szúnyoginvázió alakult ki Magyarországon. A szúnyograjzás miatt a Magyar Kormány minden olyan helyen intenzív szúnyoggyérítést rendelt el, ahol nagyobb számban vannak jelen a szúnyogok. Az igényeket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok mérték fel.

A lakossági bejelentések alapján Pilisvörösvár Város Önkormányzata is jelentkezett a Magyarország Kormánya által elrendelt, az ország területén történő csípőszúnyog-gyérítésre. A szúnyoggyérítések koordinálását a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja végzi, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A földi kémiai szúnyogirtás során felhasznált készítmény a Deltasect 1,2 ULV nevű szer. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, és a környezetet sem károsítja.

Pilisvörösváron a földi kémiai védekezés 2019. július 19-én, a napnyugta utáni időszakban zajlik.

Tartaléknapok rossz idő esetén: 2019. július 20-21.

A Polgármesteri Hivatal kiértesítés útján, és ezúton is felhívja a méhészek figyelmét, hogy intézkedjenek a méhek biztonsága érdekében, mert a kijuttatott szúnyogirtószer a MÉHEKRE VESZÉLYES.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: ,