A házszámtáblák kihelyezésére figyelmeztetnek Vörösváron

11:00 | 2019 04. 09.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

A közterület- és városrésznevek, valamint a házszámozás megállapításáról, illetve azok jelöléséről szóló 8/2003. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 24. § alapján minden ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles az ingatlanán álló épületet házszámtáblával ellátni és annak folyamatos karbantartásáról gondoskodni – áll a városi honlapon.

Az, hogy egy ingatlan pontosan beazonosítható legyen a címe alapján, nemcsak közigazgatási szempontból fontos, hanem a hétköznapi élet során is nélkülözhetetlen segítséget nyújt a tájékozódásban (pl. mentő kiérkezése esetén vagy küldemény kézbesítésekor).

“Pilisvörösváron sajnos több ingatlanon nincs kihelyezve házszám annak ellenére, hogy ez nemcsak kötelezettség, hanem egyben alapvető érdeke is lenne mindenkinek” – olvasható a közleményben.

Az előző években a Vörösvári Újságban és a városi honlapon keresztül is jelezte a Polgármesteri Hivatal, hogy ellenőrzik a házszámok feltüntetését. Az ellenőrzés keretében minden olyan ingatlan postaládájába szórólapot juttattak el, ahol azt tapasztalták, hogy az adott ingatlan házszámtáblával nem rendelkezik.

Idén is ellenőrzik

A házszámok feltüntetésével kapcsolatos ellenőrzést a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelője ebben az évben újra elvégzi.

Azon ingatlantulajdonosok, akiknek ingatlanáról hiányzik a házszám, első körben egy általános felszólítást kapnak, hogy a kötelezettség elmulasztását pótolják. Amennyiben az ingatlan tulajdonosa/kezelője/használója ennek 7 napon belül nem tesz eleget, határozattal kerül felszólításra, s az eljárás során bírsággal is sújtható.

(vorosvarihirek.hu)

Címkék: