Korlátozás a Solymár és Vörösvár közötti “kiserdőben”

10:48 | 2021 06. 03.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

Solymár és Pilisvörösvár között, a szennyvíztisztító telep szomszédságában van egy erdei út, melynek az utóbbi években igencsak megnőtt a forgalma. Nem csoda, hiszen ennek a szökő útnak a segítségével gyorsabban tudunk egyik településről a másikra utazni, kikerülve ezzel a hétköznapi dugókat. Mostantól azonban változásokra kell számítaniuk azoknak, akik 3,5 tonnánál nehezebb járművel élnének a rövidítéssel.

Az elmúlt időben rengeteg lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz a megnövekedett forgalom miatt – írják Pilisvörösvár honlapján. Az észrevétel nem egyedi, korábban a solymári lakótelepen élők is hangot adtak annak a nemtetszésnek, hogy a “kiserdőből” érkező autósok túl gyorsan hajtanak a lakóövezet szűk utcáiban. 

A felmerülő problémát a pilisvörösvári önkormányzat korlátozással kívánja orvosolni: “behajtási korlátozás lépett életbe, amely szerint 3,5 tonnánál nehezebb jármű nem hajthat át a szennyvíztelep felé vezető úton, csak előzetes, célhoz kötött engedéllyel.

A városi honlapon megjelent közlemény szerint aki a tiltás ellenére megszegi a korlátozást, 30 ezer forintos közigazgatási bírsággal és négy büntetőponttal számolhat. Azonban a szankcionálást úgynevezett türelmi idő előzi meg, vagyis a kihelyezést követő első tíz napban – azaz június 10-ig – nem büntetik meg a szabályszegőket.

Remélhetőleg fellélegzik a terület a nem kismértékű leterheltségtől. 

 

 

 

Címkék: , , , ,