Napelemekkel a fenntarthatóbb jövőért Ürömön

08:09 | 2018 07. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

Üröm önkormányzata napelemekkel szerelt fel három intézményt. Modern nyílszárókat és új szigetelést kaptak a közösség életében fontos szerepet betöltő épületek. A felújítás alatt zavartalanul működtek az intézmények és minden beruházás határidőre elkészült a lakosság legnagyobb örömére.

A Hóvirág Bölcsőde, a Napraforgó Óvoda és Üröm község polgármesteri hivatalának energetikai korszerűsítése a határidőknek megfelelve elkészült, így az ürömi lakosok korszerűbb energiafelhasználású épületeket vehetnek használatba. Üröm a korszerűsítésekhez szükséges támogatást a KEHOP-5.2.9-16-2017-00165 azonosító számú „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című pályázaton nyerte el. 86 216 470 Ft, 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatást használhattak fel a felújítási munkálatok kivitelezésére.

A Hóvirág Bölcsőde épületére napelemes rendszert telepítettek és felújították a nyílászárókat, a fűtési energiára költött összeget meg tudják spórolni, az így keletkezett megtakarítást pedig a bölcsőde közösségének igényei szerint tudják felhasználni. A megújulóenergia-hordozóval felszerelt épület hozzájárul a hosszútávra tervezhető villamosenergia csökkenéshez is.

A Napraforgó Óvoda homlokzatát teljesen felújították, az épület homlokzata új szigetelést kapott és gondoltak a nyílászárók cseréjére is. A hőtechnikai fejlesztés része volt napenergiával működő panelekkel is felszerelni az épületet. Az óvoda életét megkönnyítő beruházás, ami hozzájárul egy környezettudatosabb generáció neveléséhez. Az intézmény eddig is nagy hangsúlyt fektetett az óvodás korú gyerekek magas minőségű oktatására, most pedig egy megújult és költséghatékonyabb épületben folytathatják munkájukat.

A pályázatnak köszönhetően Üröm polgármesteri hivatala is teljesen új hőszigetelést kapott, valamint az ablakok és ajtók is korszerűsítve lettek. A fűtési célú energiaköltségek mellet a villamosenergia költségek is csökkenni fognak a napelemes rendszer telepítésének köszönhetően

Az energetikai korszerűsítés elengedhetetlen, a fenntartható városi környezethez. A napelemes rendszerek kiszámítható áramforrást és költséghatékony energiatermelést tesznek lehetővé, így a kiválóan hőszigetelt intézmények hosszútávon és megbízhatóan alacsony költségekkel fogják támogatni Üröm lakosságát.


(Sajtóközlemény)

Címkék: , , ,