Sötétedés után csak figyelmesen! Ritkítják a túlszaporodott vadállományt Piliscsabán

17:01 | 2017 10. 04.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

„A kiskertekben károkat okozó, túlszaporodott vadállomány (vaddisznó, róka, aranysakál) visszaszorítása érdekében a Piliscsabai Polgármesteri Hivatal – a Budaörsi Rendőrkapitányság engedélyével, mely Piliscsaba belterületére érvényes – az állatok szabályozott kilövését végzi 2015. november 25-e óta” – olvasható az önkormányzat közleményében.

A vadászat területe a város belterületi, lakott övezetei, a következők szerint:

  • 1. körzet (a vasút vonal fölött): Déványi Antal utca, Szent István utca illetve Erdősor utca által határolt utcák
  • 2. körzet (Kálvária utca alatt): Vár utca, Árok utca, Panoráma utca által határolt terület

„Kérjük, hogy ezen időszakokban a fenti területeken kutyáikat, egyéb állataikat kizárólag pórázon, kötélen sétáltassák, vezessék. A környéken haszonállatot tartóknak felhívjuk a figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek jószágaikra, hogy azok felügyelet nélkül ne hagyhassák el jól körülhatárolt (villanypásztor, karám) területüket. Állataikat sötétedés előtt vezessék szálláshelyükre” – olvasható a település honlapján.

Amennyiben a beterelés, sötétedés után történik, mindenképpen viseljenek a környezettől jól elkülönülő színű, lehetőség szerint fényvisszaverő felülettel rendelkező ruházatot.

A vadászattal kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal kapcsolattartója egyben vadászat irányítója: Faragó Péter István +36-70-456-5514

(piliscsaba.hu nyomán)

Címkék: , , ,