Újabb felújítás kezdődik a Vását téri iskolában

11:26 | 2019 07. 18.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

Az iskolai nyári szünet ideje alatt Pilisvörösvár Város Önkormányzata, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Német Nemzetiségi Általános Iskola közös erővel felújíttatja a Német Nemzetiségi Általános Iskola tálalókonyháját. Az iskola fenntartója és működtetője Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata, de az iskolában működő melegítőkonyhában az étkeztetési feladatokat a Polgármesteri Hivatal látja el.

A városi intézményekben működő önkormányzati főző- és melegítőkonyhák az elmúlt években sorra felújításra kerültek, s most utolsóként a Vásár téri iskola konyhája is megújul.

Az önkormányzat a kiviteli tervek elkészítésére, a melegítőkonyha felújítására, valamint a konyhatechnológiai eszközök beszerzésére a 2019. évi költségvetésében 10 millió forint forrást biztosított. Az előkészületek részeként év elején ajánlatkérési eljárások alapján egy konyhatechnológust bíztak meg a konyhatechnológiai felújítási tervek elkészítésével, majd kiviteli tervek készültek az építészeti, elektromos és gépészeti munkákra. A tervek alapján 2019 júliusában nyilvános ajánlatkérési eljárást bonyolítottak le a kivitelező kiválasztására, melynek nyertese az NKI Vill. Kft. lett.

A felújítás az elektromos hálózat átépítését, a gépészeti hálózat átalakítását és az ezzel együtt járó építészeti átalakítást jelenti, benne a főfalban nyitandó új nyílásokkal és a korábbiak bezárásával, a statikai terv szerint.

A melegítőkonyha felújítási költsége 13.778.358 forint, melyhez Pilisvörösvár Város bruttó 7.500.000 forinttal, az Iskola bruttó 6.278.358 forinttal járul hozzá. Ezen kívül a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal új gépek beszerzésére bruttó 2.500.000 forintot fordít, így a város összesen bruttó 10.000.000 forinttal járul hozzá a melegítőkonyha korszerűsítéséhez.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , , ,