Újabb kamerákkal bővült a térfigyelő rendszer Piliscsabán

14:55 | 2020 04. 07.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

Még 2019 évben döntött a képviselő-testület Simon Gyula képviselő úr javaslatára a városi térfigyelő rendszer bővítéséről. Ezúttal öt új kamerával bővült a rendszerm anit a meglévő Elmű kisfeszültségű oszlopon kellett elhelyezni – tájékoztat Farkas András polgármester.

Az ELMŰ az engedélyeztetési eljárást idén tavasszal zárta le, így a kamerákat most helyezték ki az alábbi helyszíneken:

  • Egyetem utca – Béla király utca csomópont.

Az Egyetem utcai kereszteződésben, a Benedek Elek park, valamint a Páduai Szent Antal Iskola nagy létszámú gyerekforgalmát, a gyermekek az úton való biztonságos átkelését, valamint az Egyetem utcai lakótelep megnövekedett forgalmát figyeli.

  • Kinizsi Pál utca – Bajcsy Zsilinszky u. csomópont (Városháza).

A Kinizsi Pál utca, és a Bajcsy Zs. utca kereszteződésében a Városháza előtti gyalogátkelőhelyen a gyalogosok átkelésének biztonságát, valamint a Városháza megnövekedett gépjármű forgalmát figyeli. Korábban több baleset is történt itt.

  • Vár utca (Piliscsaba Szennyvíztisztító telep, Álomvölgy bejárat).

A Vár utca, Piliscsaba Szennyvíztisztító telep, Álomvölgy bejáratánál a rendszeres illegális hulladék elhelyezés visszaszorítása volt a cél az Álomvölgyi lakópark területén.

  • Tinnyei út, Álomvölgy bejárat.

Itt lakossági felajánlásból az Álomvölgy lakópark közössége megfinanszírozott egy új kamerát a lakópark másik bejáratához, melyet a kivitelezést követően Önkormányzati kezelésbe adtak. Itt szintén a rendszeres illegális hulladék elhelyezés visszaszorítása volt a szempont.

  • Garancsi út – Iskola utca csomópont.

A Garancsi út – Iskola utca csomópont egy igen forgalmas kereszteződés, itt reggelenként a Hauck János Iskola diákjai nagy számban közlekednek, az ő biztonságukat is szem előtt tartva jelöltük ki a helyszínt.

“Bízunk benne, hogy a városi térfigyelő rendszer hozzájárul, hogy Piliscsaba továbbra is az ország és Pest megye egyik legbiztonságosabb városa legyen, valamint a jelenleg kialakult járványhelyzetben is nagy segítségére lehet a hivatalos szerveknek” – tájékoztat Farkas András polgármester.

Címkék: , ,