Pályázat önkormányzati ingatlan értékesítésére Pilisszántón

15:38 | 2011 05. 05.

Kategóriák: Egyéb

Pilisszántó Község Önkormányzata a 46/2011.(V.03.) számú önkormányzati határozat alapján a következő pályázati felhívást teszi közzé:

Pilisszántó Község Önkormányzata a 46/2011.(V.03.) számú önkormányzati határozat alapján a következő pályázati felhívást teszi közzé:

1.    A pályázat kiíró neve, székhelye:
Pilisszántó Község Önkormányzata
2095 Pilisszántó, Kossuth Lajos u. 92.

2.    Pályázat jellege: nyilvános

3.   Pályázat tárgya: Pilisszántó, 0185/6, 0185/7, 0185/8, 0185/9 helyrajzi számú, összesen 11.078 négyzetméter területű, külterületi, szántó besorolású önkormányzati tulajdonú ingatlan egyben való értékesítése. Az ingatlanon található épület a következő helyiségekből áll: istálló 65 m2, pihenő 46 m2, fedett tornác 40 m2.

4.    Meghatározott minimális irányár: 12.000.000,- Ft + ÁFA, azaz tizenkettőmillió forint + ÁFA.

5.    A pályázat kiírója által meghatározott hasznosítási jelleg: övezeti besorolásnak megfelelően, kifejezetten állattartási és mezőgazdasági hasznosítási célokra. Az ingatlan a hatályos szabályozási terv szerint nem beépíthető.

6.    Az ajánlatok benyújtásának helye: Pilisszántó Polgármesteri Hivatal Titkársága 2095 Pilisszántó Kossuth Lajos u. 92.

7.    A pályázat benyújtásának módja: az ajánlatok benyújthatók személyesen vagy postai úton. Az ajánlatot zárt borítékban, minden oldalát aláírva kérjük benyújtani.

8.    Az ajánlatnak tartalmaznia kell a pályázó adatait, a vételárat, a fizetés módját és idejét, valamint nyilatkozatát arról, hogy a megajánlott vételár összegével rendelkezik.

9.    A pályázó ajánlatát a pályázat benyújtásától számított 60 napig köteles tartani.

10.    A pályázat benyújtásának határideje: A pályázatokat 2011.május 20-án 12 óráig zárt borítékban lehet benyújtani.

11.    A borítékon kérjük feltüntetni hivatkozásként: „Pilisszántó pályázat külterületi ingatlan”.

12.    Az ajánlatnak tartalmaznia kell legalább a minimális vételár megadására vonatkozó nyilatkozatot, annak a szerződéskötés időpontjában történő egyösszegű fizetésének vállalásával.

13.     Az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell arról is, hogy a 60 napos ajánlati kötöttséget vállalja a vételár befizetésére, adásvételi szerződés elkészítésére. Amennyiben ezen időn belül kötelezettségének nem tesz eleget, az ingatlan ismételten pályáztatásra kerül.

14.    Az ajánlatot egy eredeti példányban kell benyújtani.

15.    A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát.
Az ajánlatnak legalább az alábbiakat kell tartalmaznia:
–     a kiírásban foglalt részletes pályázati feltételek elfogadása,
–     az ajánlattevő által megfizetni vállalt ár összegét, amely nem lehet kevesebb, mint a jelen részletes pályázati feltételekben megjelölt induló ár,
–     kötelezettségvállalást a vételár összegének megfizetésére vonatkozóan,
–     magánszemély pályázó: családi és utónevét, ideértve a születési családi és utónevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakcímét, továbbá a személyi azonosítóját, adóazonosítóját, adószámát, állampolgársága megjelölését,
–     nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázatában megajánlott vételár az ajánlattevő rendelkezésre áll a szerződés megkötésének időpontjában,
–     nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázati felhívásban és a jelen részletes pályázati kiírásban foglaltakat az adásvétellel kapcsolatosan a pályázó magára nézve kötelezően elfogadja.

16.    Az ajánlat benyújtásával az ajánlattevők tudomásul veszik azt a körülményt, illetve hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy az ajánlat bontásában illetve a pályázat elbírálásában résztvevő személyek személyes adataikat kezeljék, illetve kezelik, a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével.

17.    Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért.

18.    Az ingatlant terhelő kötelezettségek

Az ingatlan 1/1 tulajdoni hányadban Pilisszántó Község Önkormányzata tulajdonát képezi, per-, teher-, igénymentes.

19.    Az ajánlat elbírálás módja, határideje:

Az ajánlattételi határidő után a pályázatok felbontása a jegyző által történik. A pályázatok felbontásánál a polgármesteren, a jegyzőn, a Képviselő-testület tagjain, a jegyzőkönyvet vezetőn kívül más jelen nem lehet, a pályázatok tartalmát a fenti személyeken kívül más nem ismerheti meg. A jelen pontban körülírt személyek a pályázatok felbontásakor tudomásukra jutott információkat üzleti titokként kötelesek kezelni.

Az ajánlatok felbontásakor rögzíteni kell:
–    az ajánlattevők nevét, állandó lakcímét,
–    az ingatlan helyrajzi számát,
–    a megajánlott vételár összegét,
–    minősíteni kell az ajánlatot abból a szempontból, hogy érvényese, avagy nem érvényes.

Hiánypótlásra nincs lehetőség. Mivel az ajánlatkérő lehetőséget nem biztosít a pályázatok hiányosságai pótlására, hiányosságok esetén az ajánlat érvénytelen.

Szempontok:
–    Magasabb vételi ajánlat.
–    Hasznosításjellege
–    Önkormányzat részére további bevételi forrás teremtése
–    Pilisszántói lakos, vagy pilisszántói telephely.
Több ajánlat esetén a magasabb vételi ajánlattevő nyeri el a vételi jogot.

Amennyiben pilisszántói lakos/székhelyű és egyéb kötődésű azonos ajánlatot tett, akkor a pilisszántói/székhelyű lakos nyeri el a vételi jogot.

Teljesen azonos feltételek esetén a vételi jogról sorsolás dönt.

20.    A pályázaton résztvevőket levélben vagy telefonon értesítjük a pályázat eredményéről.     A pályázat kiírója fenntartja jogát, hogy a legjobb ajánlattevőkkel a tenderbontást követően tovább tárgyaljon, zártkörű licitet tartson, illetve, a pályázatot indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

Pilisszántó, 2011.május 05.

Csicsmanczai Tamásné
polgármester