Csobánkai iskolaügy - Pomázi polgármester: Védjük meg a pomázi pedagógusokat!

Csobánkai iskolaügy - Pomázi polgármester: Védjük meg a pomázi pedagógusokat!
Pomáz polgármestere nyílt levelet fogalmazott meg a KLIK elnökének, Pölöskei Gáborné részére. Vicsi László felháborítónak tartja az ügyet, amely a csobánkai iskola körül kialakult: "önkormányzatunkat nem tájékoztatták arról, hogy mégis Pomázon szeretnék elhelyezni a Csobánkáról kiszorított tanulókat."

 
 
Tisztelt Pölöskei Gáborné!
elnök asszony részére
 
Tegnap egy országos napilap online felületén olvastuk, hogy a Váci Tankerületi igazgató előterjesztése alapján a KLIK sajtóosztálya nyilatkozott arról, hogyan osztják szét a bezárt Csobánkai iskola megmaradt diákjait.
 
Meglepő és felháborító, hogy bár többször beszéltünk az újonnan kinevezett tankerületi igazgatóval, Verebélyi Ákossal, ám sem ő, sem a KILIK nem vette figyelembe a több mint kétezer pomázi polgár aláírásával Balog Zoltán miniszter úrnak írott kérelmünket. Valamint az e tárgykörben személyes találkozón Palkovics László államtitkár úr Pomáznak tett ígéretét, amelyben elfogadta a beadványhoz csatolt levél tartalmát.
 
A fentiek alapján a tegnapi sajtóban megjelent közleményt teljes megdöbbenéssel olvastuk. Mivel önkormányzatunkat nem tájékoztatták arról, hogy mégis Pomázon szeretnék elhelyezni a Csobánkáról kiszorított tanulókat. Sőt azt a tájékoztatást kaptuk tankerületi igazgató úrtól, hogy nem is tudnak államtitkár úr ígéretéről. Ezt nehezen tudjuk elképzelni, hisz elég jelentős port kavart ez az ügy az elmúlt időszakban a tankerület életében.
 
Különösen furcsa, hogy egy fejlődő, több mint háromezres lélekszámú agglomerációs településen, – jelen esetben Csobánkán - ahol háromszáznál is több tanköteles gyerek él, nincs szükség iskolára. Többünk határozott véleménye, hogy csak jó alkalomra vártak egy magán, elit iskola létrehozására és ezáltal a számukra nem megfelelő gyerekektől való megszabadulásra. Ez felveti annak a lehetőségét, ha a jövőben Csobánkán újranyit az iskola, ott komoly szegregációs problémák alakulhatnak ki.
 
Felháborító Winkler Sándor Józsefné, Csobánka polgármestereként adott nyilatkozatának azon része, amelyben az általa bezáratott iskola diákjainak sorsán aggódik és burkoltan fenyegeti a pomázi iskola pedagógusait. Felhívva figyelmüket, hogy „jól viselkedjenek az ő gyerekeivel”, mert már az új osztályfőnökeik telefonszámait is elkérte. Elfogadhatatlan, hogy a helyi tankerületi igazgató ehhez partner volt, és kiadta a tanárok elérhetőségeit. Felkérem elnök asszonyt, hogy együtt védjük meg a pomázi pedagógusokat az esetleges politikai zaklatástól.
 
Mi védeni fogjuk őket!
 
Egyben azzal a kéréssel fordulok elnök asszonyhoz, hogy még a napokban folytassunk személyes egyeztetést a településünket súlyosan érintő ügyben.
 
Várom mielőbbi válaszát!
 
Pomáz, 2016. augusztus 24.
 
Üdvözlettel:
Vicsi László
Pomáz Város polgármestere
 
(pomaz.hu)
 

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel