Pilisvörösvári Fidesz: Nem megragadni a kínálkozó lehetőséget több mint hiba

Pilisvörösvári Fidesz: Nem megragadni a kínálkozó lehetőséget több mint hiba
A pilisvörösvári FIDESZ újabb közleményt jutatott el a Varkapu.info regionális portálhoz, amelyben Szirmayné Schirling Zsuzsa ezúttal a kormány által támogatott tanuszoda megépítését szorgalmazza.

 
 
 
 
 
Merjünk nagyot álmodni,
mert az viszi előre a világot és tegyünk meg mindent az álmok megvalósulásáért!
 
Álmodott –e vajon az a képviselőtestület, amely 2008 májusában elfogadta Pilisvörösvár város ma is érvényes integrált fejlesztési stratégiáját, amely tartalmazza a sportcsarnok és az uszoda megépítését ráadásul azon a területen, amelyet e célból vásárolt meg az önkormányzat 15 évvel ezelőtt.
 
Mitől lett 2008 óta rosszabb a helyzet mára, hogy a polgármester úr szerint anyagi eszközök híján megvalósíthatatlan álomnak tűnik az akkori elképzelés, amikor pedig a kormány átvállalta többek között Vörösvár adósságát is és minden eddiginél jobban támogatja a tömeg – és versenysportot?
 
Ebből következően, valamint a lakosok és iskolaigazgatók kívánságának figyelembe vételével a helyi FIDESZ, de elsősorban Hadházy képviselő úr erőfeszítéseinek eredményeképpen a jún. 2-i 1281/2017 számú kormányrendelet beemeli Vörösvárt azon járások sorába, ahol az uszodaprogram keretében állami beruházásban és működtetéssel tanuszoda épülhet a város által biztosított és állami tulajdonba adott területen 2018-as kezdéssel. Ezzel megoldódna évente 600 vörösvári és környékbeli iskolás gyerek Budapestre utaztatás nélküli úszásoktatása és hasznosulhatna a 15 éve parlagon heverő, jelenleg is rét –kaszáló besorolású földterület egy része, helyet adva a TAO keretében építendő sportcsarnoknak is.
 
Vörösvári polgárok ezrei kérik a városvezetést, hogy mondjon igent korábbi elképzelésére, amely súlyos önkormányzati ráfordítások nélkül most valóban karnyújtásnyira jutott a megvalósuláshoz. Kérjük továbbá a Kézilabda Sportkör vezetőségét, vonja vissza a szentendrei építéshatósághoz a Búcsú téren létesítendő sportcsarnokra vonatkozó engedélyezési kérelmét és kezdjen tárgyalásokat az önkormányzattal a Báthory utcai helyszínről. 
 
Talán nem haszontalan felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy az országban, de a környező települések között is verseny folyik a pénzforrásokért. Solymár és Szentiván is nagyszabású sportfejlesztések előkészítésén dolgozik. Nem megragadni a kínálkozó lehetőséget több mint hiba, bűn, amely településünk lemaradásához vezetne, ami megbocsáthatatlan.
 
Szirmayné Schirling Zsuzsa
FIDESZ
 
Pilisvörösvár, 2017. jún. 3.

 


 

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel